Mardin'li Marilyn Monroe'ya Suç Duyurusu

Amerika Birleşik Devletleri'nin ünlü sinema yıldızı Marilyn Monroe'ya benzerliğiyle tanınan Mardin’li Melek Karahan, sosyal medyada yaptığı paylaşım ve sözleriyle büyük tepki topladı.

Mardin'li Marilyn Monroe'ya Suç Duyurusu
27 Temmuz 2024 - 21:36 - Güncelleme: 27 Temmuz 2024 - 21:48

Amerika Birleşik Devletleri'nin ünlü sinema yıldızı Marilyn Monroe'ya benzerliğiyle tanınan Mardin’li Melek Karahan, sosyal medyada yaptığı paylaşım ve sözleriyle büyük tepki topladı. Karahan, sosyal medya hesabında Kızıltepe, Urfa, Viranşehir ve Ceylanpınar gibi bölgeler hakkında sarf ettiği "Bu bölgelerden nefret ediyorum" şeklindeki ifadeleriyle geniş bir kitleyi hedef alarak hakaret içerikli genellemelerde bulundu. Tepkiler üzerine Mardin Barosu avukatlarından Gurbet Bilbay, Karahan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Söz konusu videolarında, Kızıltepe'den birinin sokak köpeğine taş attığını gördüğünü ve yaşanan tartışmayı detaylandırarak bu bölgeleri hedef aldığını belirten Karahan'ın açıklamaları, Mardin halkı tarafından büyük bir öfke ile karşılandı. Mardin Barosu avukatı Gurbet Bilbay, "Mardin halkı adına suç duyurusunda bulunduk. Kendisi Mardin halkını sevmediğini açıkça ifade etmiş ve bu hakaretler hiçbir şekilde kabul edilemez" diyerek, hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu. Bilbay, halktan destek çağrısında bulunarak, suç duyurusunun arkasında duracaklarını vurguladı.

Tepkilerin ardından Melek Karahan, bir özür videosu yayımlayarak, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve genelleme yaptığı için üzgün olduğunu belirtti. Karahan, "Kızıltepe, Viranşehir, Ceylanpınar, Urfa gibi bölgeleri hayvan sever insanlara mal etmemek için özür diliyorum" şeklinde açıklamada bulundu. Yaşadığı tartışma ve sonrasındaki gelişmeleri, bölgedeki bazı haber sitelerinin üzerine giderek kışkırtıcı içeriklerle kendisine karşı bir kampanya yürüttüğünü ifade etti.

Karahan, videolarında sadece kendi yaşadığı olayı yansıttığını, hakaret etmediğini ve sadece “benim iş yerime gelmeyin” dediğini belirtti. Ancak, yaşananların kendisinde ve çevresinde büyük bir psikolojik etki yarattığını, her gün yeni tehditlerle karşılaştığını ve bu durumun hem kendisi hem de çocuğu üzerinde travmatik etkiler bıraktığını vurguladı.

Karahan'ın sözleri, sadece sosyal medyada değil, Mardin'de de geniş yankı uyandırdı. Şehirde yaşanan bu olay, toplumda ciddi bir tartışma başlatırken, yerel halkın ve hayvanseverlerin tepkisini de beraberinde getirdi. Hukuki süreç ve toplumsal yansımalar, olayın boyutlarını daha da genişletmiş durumda.

Süreç nasıl ilerleyecek ve toplumdaki yankıları ne yönde şekillenecek, zaman içinde netlik kazanacak. Ancak şu an için, bu olay Mardin'de ve ötesinde önemli bir tartışma ve hukuki süreç başlatmış durumda.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com