Marilyn Monroe'nun Evi Las Vegas'ın Yeni Simgesi Oldu!

Amerika Birleşik Devletleri'nin California eyaletinde bulunan Las Vegas kentinin yeni simgesi, Marilyn Monroe'nun evi oldu.

Marilyn Monroe'nun Evi Las Vegas'ın Yeni Simgesi Oldu!
28 Haziran 2024 - 00:05

Amerika Birleşik Devletleri'nin California eyaletinde bulunan Las Vegas kentinin yeni simgesi, Hollywood'un efsanevi aktrislerinden Marilyn Monroe'nun evi oldu. Monroe, 36 yaşında aşırı doz ilaçtan hayatını kaybettiği bu evde son günlerini geçirmişti.

Monroe'nun Brentwood semtindeki dört yatak odalı evi, Los Angeles Kent Konseyi tarafından tarihi kültürel anıt adaylığı kapsamında onaylandı.

Ev, Monroe'nun 1962 yılında tek başına satın aldığı ve hayatının son dönemini geçirdiği yer olarak biliniyor.

Ev sahipleri Brinah Milstein ve eşi Roy Bank, geçen yıl evi 8,35 milyon dolara satın almış ve yandaki mülklerini genişletmek için yıkım planları yapıyordu. Ancak Los Angeles Belediye Meclisi üyesi Traci Park, evin tarihi önemine vurgu yaparak yıkımın engellenmesi gerektiğini belirtti.

Monroe'nun ölüm nedeni olarak "aşırı doz sakinleştirici ilaçlar" gösterilmişti. Ünlü aktrisin Los Angeles'taki mezarı da geçtiğimiz aylarda bir müzayedede 195 bin dolara satılarak dikkatleri üzerine çekmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com