Mastercard'tan Siber Güvenlik İçin 2.65 Milyar Dolarlık Hamle!

Amerika Birleşik Devletleri'nin finans devlerinden Mastercard, siber güvenlik alanında önemli bir hamle gerçekleştirerek, tehdit istihbarat firması Recorded Future'ı 2.65 milyar dolara satın aldı.

Mastercard'tan Siber Güvenlik İçin 2.65 Milyar Dolarlık Hamle!
14 Eylül 2024 - 20:54 - Güncelleme: 14 Eylül 2024 - 21:01

Amerika Birleşik Devletleri'nin finans devlerinden Mastercard, siber güvenlik alanında önemli bir hamle gerçekleştirerek, tehdit istihbarat firması Recorded Future'ı 2.65 milyar dolara satın aldı. Bu stratejik satın alma, Mastercard'ın siber güvenlik hizmetlerini önemli ölçüde genişletecek.

Yapılan açıklamada, Mastercard'ın Recorded Future'ı satın alma anlaşmasının 2025 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması öngörülüyor. Bu satın almanın, Mastercard’ın mevcut risk değerlendirme ve dolandırıcılık koruma hizmetlerini güçlendireceği vurgulandı.

Siber Saldırı Tehlikesi Azalıyor!

Mastercard’ın hizmetlerden sorumlu başkan yardımcısı Craig Vosburg, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Recorded Future, ödeme işlemlerinden önce, sırasında ve sonrasında güvenliği daha fazla sağlamamıza yardımcı olacak. Birlikte daha hızlı yenilik yapacağız, daha akıllı modeller geliştireceğiz ve siber saldırılardan önce ortaya çıkan tehditleri tahmin edebileceğiz,” dedi.

45 Hükümete Hizmet Veriyor

Recorded Future, dünya genelinde 1.900'den fazla müşteriye hizmet veriyor ve bu müşteriler arasında 45 hükümet ve Fortune 500 şirketlerinin yarısından fazlası yer alıyor. Şirketin yapay zeka destekli istihbarat çözümleri, Mastercard’ın siber güvenlik alanındaki mevcut ürünlerini önemli ölçüde güçlendirecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com