Masum Olabileceği İddia Edilen İmam, İdam Edildi!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Missouri eyaletinde 26 yıl önce işlenen bir cinayet nedeniyle ölüm cezasına çarptırılan siyahi imam Marcellus Williams, suçsuz olduğunu kanıtlayabilecek yeni delillere rağmen idam edildi.

Masum Olabileceği İddia Edilen İmam, İdam Edildi!
25 Eylül 2024 - 22:11

Amerika Birleşik Devletleri'nin Missouri eyaletinde 26 yıl önce işlenen bir cinayet nedeniyle ölüm cezasına çarptırılan siyahi imam Marcellus Williams, yeni kanıtlara rağmen idam edildi.

55 yaşındaki Williams, Bonne Terre Hapishanesi'nde zehirli iğne yöntemiyle infaz edildi.

1998 yılında gerçekleşen cinayetle ilgili olarak yapılan son incelemelerde, olay yerindeki DNA örneklerinin Williams’ın DNA’sıyla eşleşmediği belirlendi. Ancak mahkeme, bu yeni kanıtların alternatif bir failin varlığını gösterdiğini kabul etmedi.

Missouri Valisi Mike Parson, Williams’ın masumiyet iddialarını reddederek, "Hiçbir jüri üyesi veya yargıç, Williams'ın masumiyet iddiasını inandırıcı bulmadı" dedi.

Sanıklar Parayla Tutulmuştu

Williams, 2001 yılında yargılandıktan sonra ölüm cezasına çarptırılmıştı. Yargılaması sırasında, parayla tutulmuş iki sanığın dinlenmesi ve cinayete dair hiçbir somut kanıtın sunulmaması, duruşmanın adil olup olmadığına dair tartışmalara neden olmuştu. 2017 yılında yapılan DNA tahlili, Williams’ın olayla bir bağlantısı olmadığını gösteren sonuçlar vermişti.

CAIR İnfazı Kınadı

Amerika-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), Williams'ın infazını şiddetle kınadı. Örgüt, infazın durdurulması için başlattığı kampanyada 50 bine yakın imza toplamıştı. Ayrıca, ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Cori Bush, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Vali Mike Parson bu gece masum bir adamın idam edilmesine utanç verici biçimde izin verdi. Bu kusurlu, ırkçı ve insanlık dışı uygulamayı kesin olarak ortadan kaldırmalıyız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com