Meşhur Yönetmen Alex Proyas, Elon Musk'ı Tasarımlarını Çalmakla Suçlandı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde geniş bir hayran kitlesi olan ve yaptığı işlerle çok konuşulan ünlü yönetmen Alex Proyas, Tesla CEO'su Elon Musk'ı, 2004 yapımı "Ben, Robot" filmindeki tasarımlarını çalmakla suçladı.

Meşhur Yönetmen Alex Proyas, Elon Musk'ı Tasarımlarını Çalmakla Suçlandı!
14 Ekim 2024 - 16:29 - Güncelleme: 14 Ekim 2024 - 16:46

Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere tüm dünyada tanınan ve yaptığı işlerle çok konuşulan ünlü yönetmen Alex Proyas, Tesla CEO'su Elon Musk'ı 2004 yapımı "Ben, Robot" filmindeki tasarımlarını çalmakla suçladı. Proyas, Musk’ın geçtiğimiz hafta Warner Bros Stüdyoları’nda gerçekleştirdiği tanıtım etkinliğindeki ürünlerin, kendi filmindeki tasarımlarla benzerlik gösterdiğini belirtti.

Elon Musk, etkinlikte "We, Robot" adıyla duyurulan yeni otonom araçlarını tanıtırken, 20 kişilik kapasiteye sahip bir robovan, sürücüsüz taksi Cybercab ve Optimus hizmet robotunu tanıttı. Ancak dikkatli sosyal medya kullanıcıları, bu yeni ürünlerin Proyas’ın "Ben, Robot" filmindeki tasarımlara benzediğini fark etti.

Proyas ise sosyal medya platformu X’te (Twitter) yaptığı paylaşımda, "Hey Elon, tasarımlarımı geri alabilir miyim lütfen?" diyerek Elon Musk’a seslendi. Paylaşımında, Optimus robotun yanında "Ben, Robot" filmindeki otonom polis gücü ve Tesla Robovan’in yanında filmin ulaşım aracı gibi görselleri de paylaştı.

1994 yapımı "Ölümsüz Aşk"ın da yönetmeni olan Proyas, bu benzerlikleri gündeme getirerek dikkat çekti. "Ben, Robot", Isaac Asimov’un aynı adlı kısa öyküsünden uyarlanmış ve 2035 yılı Chicago’sunda geçiyor. Filmde, robotların insan yaşamının ayrılmaz bir parçası olduğu bir dünyada, polis dedektifi Del Spooner'ün bir cinayet soruşturmasında robotları şüpheli olarak görmesiyle gelişen olaylar anlatılıyor.

2004’te vizyona giren film, 120 milyon dolarlık bütçesine karşılık dünya genelinde 346 milyon dolar hasılat elde etmişti. Ancak senaryo eleştirileri ile birlikte, görsel efektler ve Will Smith'in performansı övgü aldı.

Musk’ın bu tasarım benzerliklerine nasıl yanıt vereceği merakla bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com