Milton Kasırgası ABD'yi Vurdu, Yüzlerce Kişi Okullara Sığındı: İşte Felaketin Görüntüleri!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletini vuran Milton Kasırgası sebebiyle 2,6 milyon hane elektriksiz kalırken, bölge halkı okullara sığınmak zorunda kaldı. İşte Milton Kasırgasının

Milton Kasırgası ABD'yi Vurdu, Yüzlerce Kişi Okullara Sığındı: İşte Felaketin Görüntüleri!
10 Ekim 2024 - 13:01 - Güncelleme: 10 Ekim 2024 - 13:19

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletini vuran Milton Kasırgası saatte 205 kilometreye ulaşan rüzgarlarıyla bölgedeki hayatı tehdit ediyor.

Kasırga, daha önce Florida’da 227 kişinin ölümüne yol açan Helene Kasırgası'nın hemen ardından geldi. Bu durumu daha da korkutucu kılan şey, Milton’ın beklenmedik şiddeti ve yıkıcı gücü. 

Milyonlarca İnsan Olumsuz Etkilendi

Bölgenin, kasırga etkisi altına girmesiyle birlikte bir felaketin eşiğine geldi. Siesta Key kentinde kategori 3 seviyesinde karaya çıkan kasırga sonucunda en az 125 evde ciddi hasar meydana geldi, 2,6 milyon civarında insan elektriksiz kaldı. 

Bölge Halkı Okullara Sığındı

Meteoroloji Servisi, deniz seviyesinin 4 metre yükselebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Kategori 5 seviyesindeki Milton, saatte 230 km’ye varan rüzgarlarla büyük bir yıkım riski taşıyor.

Tampa Körfezi ve çevresindeki bölgelerde zorunlu tahliyeler başlatılırken, sığınaklar dolmaya başladı. Özellikle yaşlıların yoğun olarak bulunduğu sakinler, güvenli yerlerde barınmak için okullarda sıraya girdi.

“Bu Bir Ölüm Kalım Meselesi”

Vali Ron DeSantis, kasırga nedeniyle 51 ilçe için olağanüstü hal ilan ederken, "Bu bir ölüm kalım meselesi" diyerek bölge halkını sığınaklarda kalmaları konusunda uyardı.

Amerikan Başkanı Joe Biden da halkı, "Bu ölüm kalım meselesi" diyerek bölgeyi terk etmeye teşvik etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com