Milyonları Etkileyen Helen Kasırgası Florida'da 40 Can Aldı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde saatte 225 kilometre hızla ulaşan Helene Kasırgasında, hayatını kaybedenlerin sayısını 40'ın üzerine çıktı.

Milyonları Etkileyen Helen Kasırgası Florida'da 40 Can Aldı
28 Eylül 2024 - 23:26 - Güncelleme: 28 Eylül 2024 - 23:45

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde saatte 225 kilometre hızla ulaşan Helene Kasırgasında, hayatını kaybedenlerin sayısını 40'ın üzerine çıkarırken, bu kayıplar arasında bir anne ve 1 aylık ikiz bebekleri de bulunuyor. Milyonlarca insan, büyük maddi hasar ve elektrik kesintileri nedeniyle zor bir süreçten geçiyor.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Helene'nin etkilerinin Georgia, South Carolina ve North Carolina'yı da kapsadığını belirtti. Florida'da 1,2 milyondan fazla, Georgia'da 1 milyon, South Carolina'da 1,3 milyon ve North Carolina'da 600 bin ev ve iş yeri elektriksiz kaldı.

Florida Valisi Ron DeSantis, "Floridalılar yarın sabah uyandıklarında, muhtemelen daha fazla can kaybı ile karşılaşacaklar," diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Bu yıkıcı olaylar, ABD'nin felaketle mücadelesinin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Helene Kasırgası'nın ardından, acil durum ilanları ve okulların kapatılması gibi önlemler, bölgedeki yaşamı alt üst etmiş durumda.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com