Minnesota'da kuş gribi paniği: 1 milyon kümes hayvanı itlaf edilecek

Minnesota'daki bir yumurta çiftliğinde, kuş gribi vakası tespit edildi. Yetkililer, çiftlikte bulunan 1 milyon kümes hayvanının itlaf edileceğini açıkladı. İtlaf çalışmasının kuş grinin yayılmasını önlemek amacıyla yapılacağı belirtildi.

Minnesota'da kuş gribi paniği: 1 milyon kümes hayvanı itlaf edilecek
07 Kasım 2023 - 14:03

Minnesota'daki bir yumurta çiftliğinde, bu yıl ilk defa kuş gribi vakası tespit edilmesi üzerine yetkililer, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla 1 milyon kümes hayvanının itlaf edileceğini açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı, Minnesota vakasına ek olarak Güney Dakota'daki McPherson County'deki bir çiftlikte yaklaşık 26 bin 800 hindinin, Iowa'nın Clay County'deki iki çiftlikte de yaklaşık 17 bin 000 tavuğun itlaf edileceğini belirtti.

YUMURTA VE HİNDİ FİYATLARINA YANSIDI

Öte yandan, yumurta ve kümes hayvancılığı endüstrisinin, geçen yıldan bu yana kuş gribi salgınıyla uğraştığı belirtildi. Virüsle mücadele için 2022 yılında çoğu tavuk ve hindi olmak üzere yaklaşık 58 milyon kümes hayvanının itlaf edildiği açıklandı. Gerçekleştirilen itlaf çalışması nedeniyle yumurta ve hindi fiyatlarında önemli ölçüde artış yaşandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com