Monet'in Savaşta Kaybolan Tablosu Tam 83 Yıl Sonra Asıl Sahiplerinde

Amerika Birleşik Devletleri Federal Soruşturma Bürosu (FBI), 2. Dünya Savaşı sırasında kaybolan ünlü Fransız ressam Claude Monet'in "Bord de Mer" adlı tablosunun asıl sahiplerinin torunlarına geri verildiğini duyurdu.

Monet'in Savaşta Kaybolan Tablosu Tam 83 Yıl Sonra Asıl Sahiplerinde
10 Ekim 2024 - 20:53 - Güncelleme: 10 Ekim 2024 - 21:05

Amerika Birleşik Devletleri Federal Soruşturma Bürosu (FBI), 2. Dünya Savaşı sırasında kaybolan ünlü Fransız ressam Claude Monet'in "Bord de Mer" adlı tablosunun asıl sahiplerinin torunlarına geri verildiğini duyurdu. Tablonun, savaş sırasında Viyana'daki evlerinden kaçan bir çifte ait olduğu ve uzun yıllar boyunca kaybolduğu öğrenildi.

1941'de bir açık artırmada başka bir çifte satılan eser, yıllar içinde tekrar kayboldu. Ancak 2016 yılında Fransa'da bir sergide tekrar ortaya çıkmasıyla birlikte, ABD'li bir antika satıcısı tarafından satın alındı. Bu satıcı, tablonun geçmişi hakkında bilgi sahibi olduktan sonra, eseri Washington eyaletinde yaşayan bir çifte sattı.

O çift, tabloyu 500 bin doların üzerinde bir fiyata açık artırmaya çıkarmaya karar verdiğinde, FBI tablo hakkında soruşturma başlattı. Eserin asıl sahipleri ve çocukları, hayatları boyunca tablonun izini sürmüş olsalar da, "Bord de Mer" sadece 83 yıl sonra torunlarına iade edildi. Tablonun, savaş sonrası Naziler tarafından kaçırıldığı iddiaları da gündeme geldi.

Monet’in bu eserinin, asıl sahiplerine iade edilmesi, hem tarihi hem de duygusal bir zafer olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com