Mustafa Acet'in İadesi İstenecek

Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçtığı iddia edilen tüp bebek skandallarıyla adı anılan Dr. Mustafa Acet ile ilgili Sağlık Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesinin ardından yasal sürecin başladığı belirtiliyor.

Mustafa Acet'in İadesi İstenecek
11 Temmuz 2024 - 05:45 - Güncelleme: 11 Temmuz 2024 - 06:04

İstanbul Şişli'de kendisine ait klinikte hizmet veren tüp bebek uzmanı Dr. Mustafa Acet, yaptığı hatalı ameliyatlarla hastalarının annelik şansını yok etmekle suçlanmış ve hakkında 73 şikayet dosyası açılmıştı. "Yurtdışına tedaviye gidiyorum" bahanesiyle 2019 yılında Amerika'ya giden Acet hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 73 ayrı soruşturma başlatılmıştı. Acet hakkında ayrıca Bakırköy Adliyesi'nde yürütülen bir soruşturma kapsamında yakalama kararı da çıkarıldı. Mustafa Acet hakkında gelen şikâyetler üzerine İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı da inceleme başlattı.

Suç duyuruları sonrasında sağlık sorunlarını gerekçe göstererek 2019 yılında ABD'ye kaçan Acet'in mağdurlardan biri de M.K. idi.  2018 yılında Dr. Mustafa Acet tarafından gerçekleştirilen ameliyat sonrası, hastaya tekrar ameliyat olması gerektiği bildirilmiş ve başka bir doktorun muayenesi sonrasında iddiaya göre M.K.'ya yapılan ilk ameliyatın aslında gerekli olmadığı ve rahminin zarar gördüğü ortaya çıkmıştı. Bu durum üzerine M.K. da Dr. Acet hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Acet'in ilk olarak İngiltere'ye gitmeye çalıştığı bir hastasıyla mesajlaşmasındn ortaya çıkmıştı. Acet, "Ankara anlaşmasını kaçırmamalıyım" yazmıştı. Acet'in şu an Amerika'da olduğu iddia ediliyor.

Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı raporlar, Dr. Acet'in kusurlu olduğunu ortaya koydu. 

O günden bugüne hukuk mücadelesi veren mağdurlar ancak Sağlık Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesiyle derin bir nefes aldı. Sağlık Bakanlığı, Dr. Acet hakkında 5 Şubat 2024'te soruşturma izni verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 10 Haziran 2024 tarihli iddianamesinde, Dr. Acet'in "taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan yargılanması talep edildi.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 10 Haziran 2024 tarihli iddianamesinde Acet'in "taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan yargılanması istendi. 

M.K.'nin avukatı Benay Çam, Dr. Acet'in ABD'den iadesi için gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığını bildirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com