Nebraska'da Irkçı Saldırı; 4'ü Çocuk 7 Kişiyi Vurdu

Amerika Birleşik Devletleri Nebraska eyaletinde yaşlı bir adam komşularından 4'ü çocuk 7 kişiyi vurdu. Yaşlı adamın göçmen komşularıyla zaman zaman sorun yaşadığı ve "nereden geldiyseniz oraya geri dönün" ve "İngilizce konuşun" dediği belirtiliyor.

Nebraska'da Irkçı Saldırı; 4'ü Çocuk 7 Kişiyi Vurdu
01 Temmuz 2024 - 12:57 - Güncelleme: 01 Temmuz 2024 - 13:22

Nebraska Eyalet Devriyesi, 74 yaşındaki Billy Booth'un cuma akşamı saat 19.00'dan hemen önce evinden komşularına ateş açtığını, ardından silahı kendisine doğrulttuğunu söyledi. Evin içinde ve dışında yaklaşık 15 kişi olduğunu ancak kurbanlarının çoğunun vurulduğunda dışarıda olduğunu söyleyen polis KETV ve NBC News'e yaptığı açıklamada , kurbanlardan üçünün 22 ila 43 yaşları arasındaki yetişkinler, dördünün ise yaşları 3 ila 10 arasında değişen çocuklar olduğunu söyledi. KETV Mağdurların bir kısmı tedavi edilerek taburcu olduğunu söyledi.

Biri Lincoln'de tedavi görüyor, ikisi ise Omaha'daki Children's Nebraska'da bakım görüyor. Mağdurların hiçbirinin hayati tehlikesi olmadığı belirtiliyor. Polis NBC'ye, kurbanların tamamının İspanyol asıllı olduğuna inanıldığını söyledi. 

Polis olay yerine geldiğinde, kurşunla yaralanan mağdurları konutun dışında ve şüpheliyi kendi evinde buldu. Yakınlarda bir pompalı tüfek ele geçirildi. Polis, olaydan önceki anlarda bir anlaşmazlık yaşandığına inanmadıklarını ancak Booth ve ailesinin komşularıyla daha önce park yeri ve diğer rahatsızlıklar konusunda anlaşmazlıklar yaşadıklarını söyledi.

Ayrıca şüphelinin "kendilerine geldikleri yere geri dönmelerini ve İngilizce konuşmalarını söylediğini" söyleyen bir kişiden gelen bir rapor da var. Polis 2021'den bu yana mahalledeki "birkaç şikayete" yanıt verdiklerini ve bunların çoğunun mahalledeki "araba kullanma davranışı" ile ilgili Booth'tan geldiğini söyledi. Young, "Mutlaka kurbanların evleriyle ilgili değil, ancak mahallede çok hızlı giden arabalar, uygunsuz park etme, rahatsız edici mülkler, yaşam kalitesi sorunları" dedi. "Kurbanlardan gelen tek bir raporda şüphelinin onlara orta parmak gösterdiği, 'Eve gidin' veya 'geldiğiniz yere geri dönün', 'İngilizce konuşun' dediği belirtiliyordu."

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com