Netanyahu'ya 'Afiyet Olsun' Mesajı: Otelini Basıp Kurtçuk Döktüler!

Amerika Birleşik Devletleri’nde konuşma yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kaldığı otelin çeşitli alanlarına böcek ve kurtçuk döküldü.

Netanyahu'ya 'Afiyet Olsun' Mesajı: Otelini Basıp Kurtçuk Döktüler!
25 Temmuz 2024 - 15:54 - Güncelleme: 25 Temmuz 2024 - 16:15

Amerika Birleşik Devletleri’nde konuşma yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Washington'daki Watergate Oteli'nde büyük bir protesto eylemiyle karşılaştı. Protestocular, otelin çeşitli alanlarına böcek ve kurtçuk bırakarak dikkat çekici bir eylem gerçekleştirdi.

Netanyahu, Kongre'de ayakta alkışlanırken dışarıda, aralarında Yahudilerin de bulunduğu binlerce gösterici tarafından protesto edildi. Güvenlik önlemlerine rağmen otelin içine sızmayı başaran bazı eylemciler, yemek odalarına, koridorlara ve lobilere böcek ve solucan bırakarak otelde kaos yarattı.

Protestolar Tüm Gece Devam Etti

Netanyahu'nun kaldığı Watergate Oteli'nin çevresinde akşam saatlerinde toplanan Filistin destekçisi göstericiler, ellerinde pankartlar ve attıkları sloganlarla Gazze'de acil ateşkes çağrısında bulundu. Göstericiler, Netanyahu ve ABD Başkanı Joe Biden aleyhinde "soykırımcı" şeklinde sloganlar atarak otelin önünden ayrılmadılar.

Filistin Gençlik Hareketi Sorumluluğu Üstlendi

Eylemin sorumluluğunu üstlenen Filistin Gençlik Hareketi, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Afiyet olsun! Kurtçuklar, suçlu Siyonistin savaş masasına bırakıldı. Filistinli protestocular dün gece Watergate Oteli'nde kaos yarattılar. Böylece Netanyahu, İsrailli Mossad ajanları ve Gizli Servis halkımızı terörize etmeye devam ederken huzur bulamadılar” ifadelerine yer verdi.

Beyaz Saray'dan Sert Tepki

Netanyahu'nun Washington'da protesto edilmesi Beyaz Saray'ı da kızdırdı. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Yardımcısı Andrew Bates, yaşananları 'yüz kızartıcı' olarak nitelendirdi ve bu durumun ABD için utanç verici bir an olduğunu belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com