"New Jersey Prensi" Hayatını Kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri'nde uzun süredir New Jersey kongre üyesi olan Bill Pascrell Jr. 87 yaşında hayatını kaybetti. Pascrell, bu yıl görevdeyken ölen New Jersey'li ikinci kongre üyesi oldu. Temsilci Donald Payne, Jr. da nisan ayında ölmüştü.

"New Jersey Prensi" Hayatını Kaybetti
22 Ağustos 2024 - 08:50 - Güncelleme: 22 Ağustos 2024 - 09:18

Uzun süredir New Jersey milletvekili olan Bill Pascrell, Jr.'ın vefatını ailesi çarşamba günü sosyal medyadan duyurdu.  Acılı aile, "Amerika Birleşik Devletleri temsilcimiz olarak Bill, sevdiği işe ve sevdiği insanlara geri dönmek için son nefesine kadar savaştı. Bill, hayatının tamamını Paterson'da geçirdi. Büyüdüğü ve hizmet ettiği şehre karşı sarsılmaz bir sevgisi vardı. Büyük ulusumuz Amerika'ya adanmış bir ömrün ardından şimdi huzur içinde" diye yazdı.

Ölüm nedeni henüz açıklanmayan Bill Pascrell Jr. bir aylık hastalığının ardından hastaneye yatırılıp çıkarılmıştı. Demokrat olan Pascrell, Fordham Üniversitesi mezunuydu ve altı yıl boyunca orduda görev yaptı. İlk olarak 1988'de New Jersey Genel Meclisi'ne seçildi ve ardından 1990'da Paterson belediye başkanı seçildi. 1996'dan itibaren Kongre'de görev yaptı.

Cenaze töreniyle ilgili henüz bir açıklama yapılmazken koltuğuna kimin aday gösterileceği de belirsizliğini koruyor. Bölgesindeki Demokrat komiteleri bir halef belirlemek ve kasım oylaması için yeni bir aday seçmek üzere bir kongre düzenleyecek.

Pascrell'in bir kez daha kolayca yeniden seçilmesi bekleniyordu ve yemin edene kadar yaşasaydı, Meclis'in en yaşlı üyesi olacaktı.

NEW JERSEY PRENSİ

Partililer, çarşamba gecesi yapılan Demokrat Parti Ulusal Kongresi'nde Pascrell'e saygılarını sundular. Senatör Cory Booker, "Şimdi bir Jersey efsanesi. Güçlü bir boksör, Paterson'un bir prensi. Paterson'da nereden geldiğini asla unutmadı ve asla mücadele etmeyi bırakmadı" dedi.

Vali Phil Murphy ise yaptığı açıklamada, Pascrell'i "New Jersey'nin devi ve en savunmasız komşularımızın hayat boyu şampiyonu" olarak selamladı.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com