New York Belediye Başkanı Eric Adams'a Türkiye Soruşturması: Mahkeme Celpleri Gönderildi!

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York Belediye Başkanı Eric Adams’a ve 2021 seçim kampanyasına yönelik olarak yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Adams ve kampanya çalışanlarına mahkeme celpleri gönderildi.

New York Belediye Başkanı Eric Adams'a Türkiye Soruşturması: Mahkeme Celpleri Gönderildi!
17 Ağustos 2024 - 17:37

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York Belediye Başkanı Eric Adams’a ve 2021 seçim kampanyasına yönelik olarak yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. New York Times, savcılık tarafından hazırlanan iddianamenin büyük mahkeme jürisi tarafından kabul edildiğini ve bu kapsamda mahkeme celplerinin Adams ve kampanya çalışanlarına tebliğ edildiğini öne sürdü.

FBI tarafından yürütülen soruşturma, Adams’ın 2021 seçim kampanyasında Türkiye’den ve Türkler’e ait bazı ABD şirketlerinden usulsüz bağış topladığı iddialarını içeriyor. Uzun süredir devam eden soruşturmada, daha önce bir mahkeme kaydı veya dava belgesi yayımlanmamıştı.

Mahkeme Celbi Detayları

New York Times, savcılığın iddianamesinin kabul edildiğini ve mahkeme celplerinin soruşturmayla ilgili kişilere tebliğ edildiğini belirtti. Celplerde, Adams ve kampanya çalışanlarının seyahatleri, bağış toplama faaliyetleri, sosyal medya iletişimleri, mesajlar ve diğer belgelerle ilgili bilgi ve delil talep edildiği ifade ediliyor.

Gazeteye göre, soruşturmanın tam kapsamı hâlâ belirsizliğini koruyor ancak iddialar arasında Adams’ın, Türkiye’den yasadışı bağışlar almak için Türk hükümetiyle işbirliği yapıp yapmadığı, ayrıca Türkiye'nin Manhattan’daki yeni konsolosluk binasının inşaatına ilişkin baskı yapıp yapmadığı araştırılıyor.

Adams Şeffaflık Sözü Verdi!

Adams, hakkında yürütülen soruşturma ve iddialar konusunda şeffaflık sözü verdi. Bir radyo programına katılan Adams, “Bakmak istedikleri belgeler, telefon mesajları ya da görmek istedikleri ne varsa ortada yanlış bir şey olmadığını göstermek adına son derece şeffaf olduk ve istenilen her şeyi teslim edeceğimizi söyledik” dedi. Ayrıca, eski bir emniyet mensubu olarak kurallara uyulması gerektiğine inandığını belirtti.

FBI Aramaları ve Soruşturma Süreci

Soruşturma kapsamında FBI’ın, Adams’ın uluslararası ilişkiler danışmanı Rana Abbasova ve kampanya sorumlusuyla Türk Hava Yolları’nın eski New York müdürü Cenk Öcal’ın evlerinde arama yaptığı iddia ediliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com