Ernesto Yüzünden New York Plajları Kapatıldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde Ernesto Kasırgası, kıyıya büyük dalgalar ve ölümcül ters akıntılar gönderdiği için New York plajları kapatıldı.

Ernesto Yüzünden New York Plajları Kapatıldı
18 Ağustos 2024 - 05:47

NYC Parkları ve Ulusal Park Hizmetleri, Tropikal Fırtına Ernesto'nun tehlikeli etkileri nedeniyle Brooklyn ve Queens'teki tüm plajların ve Jacob Riis Plajı'nın cumartesi ve pazar günü yüzmeye kapatılacağını duyurdu. Okyanusa bakan plajlarda, cankurtaranlar ve park görevlileri yasağın uygulanması için devriye gezecek.

NYC Parklar Komiseri Sue Donoghue, "Tüm New Yorkluları bu yönergeyi görmezden gelerek hayatlarını riske atmamaya şiddetle çağırıyoruz" dedi. Cumartesi sabahı saatte 100 mil hızla esen rüzgarlarla Bermuda'yı sallayan Ernesto Kasırgası'nın kuzeydoğuya doğru ilerlemesi bekleniyor.

Kıyıdan 500 mil açıkta olacak olan kasırganın bölgeyi güçlü rüzgarlar, yükselen dalgalar ve yaşamı tehdit eden geri akıntılarla vuracağı tahmin ediliyor. 

Fox Weather meteoroloğu Cody Braud, The Post'a yaptığı açıklamada, New York bölgesinin pazar günü 5 santimetreye kadar yoğun yağış alması beklendiğini, pazar öğleden sonra ise ani sel baskınlarının yaşanmasının beklendiğini söyledi.

Yetkililer, cankurtaranlar ve park görevlilerinin cumartesi ve pazar günü insanların suya girmemesini sağlamak için devriye gezeceğini söyledi.

Ulusal Hava Durumu Servisi'ne göre dalgaların New York'ta 6 feet'e, Long Island'da ise 9 feet'e ulaşması bekleniyor.

Fox Weather meteoroloğu Braud, Ernesto'nun bu yılki Atlantik kasırga sezonunun üçüncü kasırgası ve beşinci adlandırılmış fırtınası olduğunu ve sezonun şu ana kadar özellikle "aşırı aktif" olduğunu söyledi.

Braud, "Tarihsel olarak, tüm kasırga faaliyetlerinin üçte ikisini 20 Ağustos ile 10 Ekim arasında görüyoruz" dedi.

Braud, yağmurun pazartesi günü erken saatlerde azalacağını da sözlerine ekledi. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com