New York Sokaklarında Durum Kötüleşiyor: Hayat Kadınları, Satıcılar...

Amerika Birleşik Devletleri New York eyaleti Queens'teki Roosevelt Bulvarı hayat kadınlarının açıkça mesleklerini icra ettiği ve küstah dükkan hırsızlarının cirit attığı Jackson Heights'ın suç dolu bir bölgesi haline geldi. Durum giderek daha da kötüleşiyor.

New York Sokaklarında Durum Kötüleşiyor: Hayat Kadınları, Satıcılar...
02 Eylül 2024 - 11:32 - Güncelleme: 02 Eylül 2024 - 11:49

Queens'teki 91. Cadde yakınlarındaki Roosevelt Bulvarı'nda, yasadışı açık hava göçmen pazarı ve düzinelerce seks işçisinin varlığı nedeniyle mahalle sakinleri, artık iki kat daha fazla hayat kadınının dolaştığı görüşünde.

Yerel halk, hırsızların artık daha da cüretkar hale geldiğini, yakalandıklarında tüccarlardan intikam almakla tehdit ettiklerini söyledi.

Roosevelt Caddesi'ndeki Bravo Süpermarketi'nin müdürü Jesus Diaz, "Daha da kötüye gidiyor. Eskiden onları çalarken yakaladığımızda, 'Ah, özür dilerim, lütfen, bir daha asla yapmayacağım' derlerdi. Şimdi ou da demiyorlar" dedi.

Roosevelt Caddesi'ndeki perakendeciler, göçmenlerin çalıntı mallarını kaldırımda indirimli olarak satmalarından şikayetçi. Bu arada mahallede büyüyen " Sevgililer Pazarı" da ikiye katlandı.

Mahalledeki bir kuyumcu dükkanı sahibi, "Kapımın dışında çok fazla güzel kadın duruyor. Onlardan sadece doğrudan kapının önünde durmamalarını ve kapıyı kapatmamalarını istedim. Başka ne yapabilirim?" dedi.

Jackson Heights'taki Roosevelt Caddesi'nin bir bölümünde yaşayan sakinler ve esnaf, son aylarda açıkça mesleklerini icra eden seks işçilerinin sayısının iki katına çıktığını söyledi.



Mahalle sakinleri, polisin mahalleyi kontrol ettiğini ancak yasadışı faaliyetlerin her zaman geri döndüğünü belirttiler. Elektrikli aletlerden gargaralara kadar çalıntı malların indirimli olarak satıldığını ve perakendecilerin bu konuda hiçbir şey yapamadığını söylediler.

Bu arada, seks işçileri mahallede dolaşıp potansiyel müşterilere yaklaşıyor ve müşteri bulduklarında yerel apartmanların içindeki derme çatma genelevlere giriyorlar.

Mi Pharmacia eczacısı Jenny Leal, mahalle boyunca kurulmuş 50'den fazla kaçak satıcıyı işaret ederek, "İnsanlar buradaki kaldırımlar yüzünden eczaneye gelmek istemiyor" dedi.

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen mahalle sakinlerinden biri, Jackson Heights'taki mahallesinde her şeyin normale döneceğine dair umudunu yitirdiğini söyledi.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com