New York'ta 10 Parmağında 10 Marifetli Türk
Türkiye'de Marmara Üniversitesinden Genel Cerrah uzmanlığını aldıktan sonra 2006 yılında New York Memorial Sloan-Kettering Cancer Center'a gelen Afşar Barlas, bir çok farklı sanatlarla uğraşıyor.

28 Şubat 2021 - 20:07
Araştırma görevlisi olarak New York'ta Memorial Sloan-Kettering Cancer Center'a(MSKCC)
gelen Genel Cerrah Barlas, Molecular Cytology alanında Sr.Research Scientist olarak çalışmaya başladı. Önceleri kısa süreli gözlemci olarak çalışmayı düşünen Afşar Barlas, burada kendini daha da geliştireceğini düşünerek, çalışma vizesi Green Card teklifi de gelince New York'ta kalmaya karar vermiş.
Gençlik yıllarını Karabük'te geçiren 48 yaşındaki Afşar Barlas, Müzik, spor ve sirk alanındaki hobilere yönelmesini bir kaç gün önce hayatını kaybeden Doğan Cüceloğlu'a borçlu olduğunu söylüyor.
Afşar Barlas Abdpost.com'a başarının ne olduğunu anlatırken, "Rahmetli Doğal Cüceloğlu'nun kitaplarında yazan zamanınızı ilgi alanı; dedikodu ve tartışmaya vermek yerine, "etki" alanina vermeliyiz. diye başlayan cümle bakış açımı değiştirdi." diyerek özetliyor.
AMAÇ HATA YAPMAK DEĞİL, HATAYA RAĞMEN KENDİ SINIRLARINI ZORLAMAK
Afşar hoca sosyal medya hesabından gençlere farklı bakış planlaması yaptırmak amacını hedeflediğini dile getirirken "Mindmapping denen, Leonardo Da Vinci, Tony Buzan'ın da kullandığı plan yapmak, hedef koymak ve hedefi parçalara ayırmak, böylece amaç ego/nefsin söylediği "en iyiyi" yapmaktan çıkıp ve en iyiyi yapamama korkusuyla denemekten çıkıp, o ögrendiğiniz, öğrenmeye çalıştığınız süreçten zevk almak
ego/nefs/zihin değişmek istemez, hata da yapmak istemez.. her yeni hobi, her yeni öğrenme aslında aylarca başarısız olmak demek. bu sayede kendi sınırlarınızı da, comfort zone'u sa zorlamaya başlıyorsunuz." felsefesini benimsiyor.
HAYATA DÖNÜK FARKLI BAKIŞ AÇISI
1 günde 24 saati değerlendirmenin önemine vurgu yapan Afşar Barlas "60 dakikadan = 1440 dakika, Çoğumuz 1440 dakikamızı ayni şeyleri yaparak geçiriyoruz çünkü ego/nefs alışık olduğu şeyi yapmak ister. Değişmek istemez. İşte bu yeni her hobi öğrenmeleri benim kendime de yolculuk hem iç sesin durup, huzurun geldiği yeniden doğuş olarak görüyorum." diye konuştu.
HAYATI ÖĞRENEREK YAŞIYOR
Başta müzik aletleri olmak üzere bir çok aleti youtube videolarından öğrendiğini belirten Barlas, "Müzik aletlerinden Ney, Kaval, Kawala (Mısır flütü), Shakuhachi (Japon bamboo flütü); Quena (Peru,sili/ekvator flutu), Amerikan yerli flütlerini öğrendim. Ney için bir Neyzen'den ders aldım. Diğerlerini ise kendim youtubedan öğrendim. Gitar çalmayı lisedeyken öğrenmişti. Ukuleleyi youtubedan çalıştım, keman için haftada bir saat ders aldım. Şimdi kendimi geliştirmeye devam ediyorum. New York öyle güzel yer ki her tür ders alacak imkanı bulabiliyorsunuz." dedi.
DERS ALMAK İSTEDİĞİM BEATBOXÇU ÇOK ŞAŞIRDI
Beatbox denen ağzınızdan ses çıkarma sanatını öğrenmek için Brooklyn'de bir genç beatbox yapana mesaj attığını söyleyen Afşar Barlas "Yardım istedim. Çok şaşırdı. Çünkü hiç teklif gelmemiş. Çok güzel ders verdi. Darbuka için New Jersey'de süryani amerikalı bir hocamdan ders aldım. Hepsinde amatörüm. Amacım en iyi olmak değil. Her enstrmanı öğrenirken, hislerimi deneyimlemek. Morin Khuur diye Mogolistan çello benzeri müzik aletini görünce internetten en ucuzunu bulup, gene youtubedan bakarak çalışmaya başladım. Handpan denen elle yapılan, etli ekmek pişirme tavasına benzer "drum"ı da kendim öğrenmeye başladım. Teremin denen ses dalgalarıyla olan bir müzik aleti edindim ama daha ogreniyorum, cok uzun yıllar alacak." diyerek çaldığı aletleri nasıl öğrendiğini anlattı.
YOUTUBE'TAN SAZ KURSU
Geçtiğimiz yıl yaz aylarında saz aldığını dile getiren Afşar hoca "Solak olduğum için tellerini kendime göre çevirdim. Yine youtube üzerinden çalışıyorum. Ama bu işi Türkiye'deki ustalardan ders alarak ilerletmek istiyorum." diye konuştu.
SİRK HOBİLERİ ENERJİ VERİYOR
sirk hobilerine ilk juggling yani atIp tutmayla basladığını söyleyen Afşar Barlas, "Şu sıralar 3 ve 4 top yapabiliyorum. Almanya'da ki Ukraynali bir Cirque de Soleilde performans yapan eğitmen Covid-19 nedeniyle online ders vermeye başladı. Hafta sonları grubuna katıldım. 5 topu öğrenmek için ders alıyorum. Juggling ile burlikte Unicycle denen tek tekerli bisikleti öğrenmeye başladım. İlk günlerde 2.5 ay her hastaneden gelişimde 10-15 dakika bahcemde duvardan tutup pedal çevirmeye çalıştım. İlk 2.5 ay bir pedal bile atamadım. Ama sonra 6-7 pedal olunca insanın gözleri yaşarıyor. Şimdi unicycle üzerinde basket maçı yapmaya başladım. Unicycle yapanların basket maçları yapan grupları var, çok özel güzel insanlar." dedi.
Diğer hobilerini hiç yorulmadan anlatan doktor Afşar, "Cyr Wheel denen 15-17 kğ ağırlığında (30-35pound) çember, buna tutunup semazen gibi çeviriyorsunuz ve çevirirken de içinde dengede kalmaya çalışıyorsunuz. sirk alanında çalışanlar çok uzun süre uğraştan sonra öğreniyor. Ben neden olmasın deyip Circus, Ware House'da ders veren Amerikan Cyr Wheel Milli takımında çalışan bir koç buldum. Corona nedeniyle kapanıncaya kadar haftada bir hastane çıkışında ders alıyordum. Cyr wheel benim en zorlandığım hobilerden oldu.Halen uzun yolum var. diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
SİRK HOBİSİ "Free Ladder"
Merdiveni bir yere dayamadan dengede durmaya ve tırmanmaya alışıyorsunuz. 2021 veya 2022'deki hobisinin bu olduğunu sözlerine ekleyen Barlas her gördüğü hobi için internette ve özellikle youtube'ta kaynak bulmakta zorlanmadığını belirtiyor.
DİL, RESİM VE DİĞERLERİ
Afşar Barlas İspanyolca'yı cep telefonundaki uygulamalardan öğrendiğini söylerken, "Anamorphic drawing denen farklı açıdan bakıldığında eğri görülen ama bir açıdan 3 boyutlu görünen yöntemle çizimi öğrenmek istedim. Airbrush denen hava ile boya püskürtme yöntemi ve zen tangle denen şekillerle çizim yöntemi." hobileri sıraladı.
HOBİLERİ ÖĞRENMEK DEĞİL HAYALİNİZ NEYSE O
ABDPOST.COM aracılığıyla bir mesaj veren Genel Cerrah Afşar Barlas, "Benim gibi bu hobileri öğrenmeleri değil; hayalleri neyse; yazı yazmak kitap çıkarmak olabilir, şiir yazmak, bir dil ögrenmek, dans etmek, her ne ise; bunu kaç yaşında olurlarsa olsunlar; imkanları olsa da olmasa da, iç seslerindeki korkular, elalem ne der, iyi olmaz, mükemmel olmaz dirençlerini, kötü seslerini dinlemeyip; o hayalleri için zaman ayırabilmeleri. Bu sayede hem kendilerini tanımaya başlıyor insan. Hem dünyadaki her değerli günümüzden dolu dolu zevk almaya başlıyor insan. Ataol Behramoğlu'nun şiirindeki gibi "Yaşadiklarımdan öğrendiğim bir şey var, Yasadın mı yoğunluğuna yaşayacaksın."Ulu önderimiz Atatürk'ün sözü gibi "Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, ülke için gerçek amaç ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Fakat sen buna karşı direneceksin, önüne sonsuz engeller de yığacaklardır; Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana büyük derlerse, bunu söyleyenlere güleceksin." diyerek kendisinin bu düsturlarla hareket ettiğini anlattı.
ASIL MESLEĞİ GENEL CERRAH
Türkiye'de genel cerrah olarak çalıştığı yıllarda hem insan vücüdunun ne kadar mükemmel olduğunu farkettiğini ifade eden Afşar Barlas "Bizlerin normalmiş gibi yaptığımız bir çok fonksiyonu yapamayan hastalarınız oldukça, siz bunu farkediyor ve şükrediyorsunuz. Bu mesleğimle insan vucudunun nasıl bir mucize olduğu gerçekliğini aklıma yazdım.Diğer açıdan hastalıklar tabi ki insanlar için ama hem de sağlığın her günümüzün ne kadar değerli bir bağış olduğunu hayatı dolu dolu deneyimlemek açısından bunların rolü oldu.
Kanserin moleküler alanı için MSKCC'de çalışınca mikro dünyanın da muhteşemliğini anlıyor insan. Burada teleskop ile astronomi ve astrofotoğrafi hobim gelişti. İşimde mikro olarak baktığıma evren olarak teleskopla makroya bakıp müthiş enerjiyi gözlemliyorum.
Bu farkındalıkla zamanımızı, emeğimizi, kendimizi gelşitirmeye, insanlığa ve ülkemize yararlı olmaya yaratıcı olmaya ve bu farkındalıklarla karşılıksız, koşulsuz sevgiyle ailemize toplumumuza aktarmak muhteşem birşey." diye konuştu.
HEPİMİZİN 10 PARMAĞINDA 10 MARİFET VAR AMA...
(AFŞAR HOCADAN ALTIN SÖZLER)
Afşar hoca, "Herkesin 10 parmağında 10 marifet olabilir. Onları ortaya çıkarmak için uğraş verilmeli.
Teknik verelim:
1) Zamanimizi "ilgi " alanina daha az ayırmak
2) Plan yapmak, hayallerinizi kağıda yazmak, neden istediginizi de sıralamak.
3) O hedefe ulaşmak için bebe adimları ile ara hedefler koymak.
4) Gün içinde 24x60=1440 dakikamız var. Ben her gün 20 dakikayı kendimle buluşmaya ayırıyorum. Kendimle randevum var. Böylece hayallerimi ve hayat bakışımı gözden geçiriyorum.
5) Korku, bahane, mukemmeliyetcilik: Kim ne der olmadan, öğrenmeye okumakla youtube ile nasıl yapılır, izlemekle araştırmakla başlıyorum.
6) Sonra ilk çalışaacağım zamanı takvimime ekliyorum, bir süre koyuyurum
ve hedef en iyisi olmuyor, ilk adım, yeni başlayanın yapması gereken ilk adım oluyor. O yüzden de en iyileri izlemek yerine yeni başlayanların videolarına da çok bakıyorum.
Çünkü benim de geçeceğim yol o yol. Çoğu insan en iyisini videoda paylaşır. Ben hep hatalarimi da instagramda paylaşıyorum. Çünkü başarı o hataları haftalarca aylarca yaparak geliyor. Malesef günümüz ego olarak en iyiyi verme üzerine. Oysa süreç önemli. Ben hatalarımı da paylaşarak öğrenme serüvenini paylaşmayı seviyorum ki, benden görüp denemek isteyenler de yapamayınca kendilerini yeteneksiz sanmasınlar. Yeteneğin % 99'u çalışmak, sabretmek. % 1'i genetik.." diyerek özetliyor.
gelen Genel Cerrah Barlas, Molecular Cytology alanında Sr.Research Scientist olarak çalışmaya başladı. Önceleri kısa süreli gözlemci olarak çalışmayı düşünen Afşar Barlas, burada kendini daha da geliştireceğini düşünerek, çalışma vizesi Green Card teklifi de gelince New York'ta kalmaya karar vermiş.
Gençlik yıllarını Karabük'te geçiren 48 yaşındaki Afşar Barlas, Müzik, spor ve sirk alanındaki hobilere yönelmesini bir kaç gün önce hayatını kaybeden Doğan Cüceloğlu'a borçlu olduğunu söylüyor.
Afşar Barlas Abdpost.com'a başarının ne olduğunu anlatırken, "Rahmetli Doğal Cüceloğlu'nun kitaplarında yazan zamanınızı ilgi alanı; dedikodu ve tartışmaya vermek yerine, "etki" alanina vermeliyiz. diye başlayan cümle bakış açımı değiştirdi." diyerek özetliyor.
AMAÇ HATA YAPMAK DEĞİL, HATAYA RAĞMEN KENDİ SINIRLARINI ZORLAMAK
Afşar hoca sosyal medya hesabından gençlere farklı bakış planlaması yaptırmak amacını hedeflediğini dile getirirken "Mindmapping denen, Leonardo Da Vinci, Tony Buzan'ın da kullandığı plan yapmak, hedef koymak ve hedefi parçalara ayırmak, böylece amaç ego/nefsin söylediği "en iyiyi" yapmaktan çıkıp ve en iyiyi yapamama korkusuyla denemekten çıkıp, o ögrendiğiniz, öğrenmeye çalıştığınız süreçten zevk almak
ego/nefs/zihin değişmek istemez, hata da yapmak istemez.. her yeni hobi, her yeni öğrenme aslında aylarca başarısız olmak demek. bu sayede kendi sınırlarınızı da, comfort zone'u sa zorlamaya başlıyorsunuz." felsefesini benimsiyor.
HAYATA DÖNÜK FARKLI BAKIŞ AÇISI
1 günde 24 saati değerlendirmenin önemine vurgu yapan Afşar Barlas "60 dakikadan = 1440 dakika, Çoğumuz 1440 dakikamızı ayni şeyleri yaparak geçiriyoruz çünkü ego/nefs alışık olduğu şeyi yapmak ister. Değişmek istemez. İşte bu yeni her hobi öğrenmeleri benim kendime de yolculuk hem iç sesin durup, huzurun geldiği yeniden doğuş olarak görüyorum." diye konuştu.
HAYATI ÖĞRENEREK YAŞIYOR
Başta müzik aletleri olmak üzere bir çok aleti youtube videolarından öğrendiğini belirten Barlas, "Müzik aletlerinden Ney, Kaval, Kawala (Mısır flütü), Shakuhachi (Japon bamboo flütü); Quena (Peru,sili/ekvator flutu), Amerikan yerli flütlerini öğrendim. Ney için bir Neyzen'den ders aldım. Diğerlerini ise kendim youtubedan öğrendim. Gitar çalmayı lisedeyken öğrenmişti. Ukuleleyi youtubedan çalıştım, keman için haftada bir saat ders aldım. Şimdi kendimi geliştirmeye devam ediyorum. New York öyle güzel yer ki her tür ders alacak imkanı bulabiliyorsunuz." dedi.
DERS ALMAK İSTEDİĞİM BEATBOXÇU ÇOK ŞAŞIRDI
Beatbox denen ağzınızdan ses çıkarma sanatını öğrenmek için Brooklyn'de bir genç beatbox yapana mesaj attığını söyleyen Afşar Barlas "Yardım istedim. Çok şaşırdı. Çünkü hiç teklif gelmemiş. Çok güzel ders verdi. Darbuka için New Jersey'de süryani amerikalı bir hocamdan ders aldım. Hepsinde amatörüm. Amacım en iyi olmak değil. Her enstrmanı öğrenirken, hislerimi deneyimlemek. Morin Khuur diye Mogolistan çello benzeri müzik aletini görünce internetten en ucuzunu bulup, gene youtubedan bakarak çalışmaya başladım. Handpan denen elle yapılan, etli ekmek pişirme tavasına benzer "drum"ı da kendim öğrenmeye başladım. Teremin denen ses dalgalarıyla olan bir müzik aleti edindim ama daha ogreniyorum, cok uzun yıllar alacak." diyerek çaldığı aletleri nasıl öğrendiğini anlattı.
YOUTUBE'TAN SAZ KURSU
Geçtiğimiz yıl yaz aylarında saz aldığını dile getiren Afşar hoca "Solak olduğum için tellerini kendime göre çevirdim. Yine youtube üzerinden çalışıyorum. Ama bu işi Türkiye'deki ustalardan ders alarak ilerletmek istiyorum." diye konuştu.
SİRK HOBİLERİ ENERJİ VERİYOR
sirk hobilerine ilk juggling yani atIp tutmayla basladığını söyleyen Afşar Barlas, "Şu sıralar 3 ve 4 top yapabiliyorum. Almanya'da ki Ukraynali bir Cirque de Soleilde performans yapan eğitmen Covid-19 nedeniyle online ders vermeye başladı. Hafta sonları grubuna katıldım. 5 topu öğrenmek için ders alıyorum. Juggling ile burlikte Unicycle denen tek tekerli bisikleti öğrenmeye başladım. İlk günlerde 2.5 ay her hastaneden gelişimde 10-15 dakika bahcemde duvardan tutup pedal çevirmeye çalıştım. İlk 2.5 ay bir pedal bile atamadım. Ama sonra 6-7 pedal olunca insanın gözleri yaşarıyor. Şimdi unicycle üzerinde basket maçı yapmaya başladım. Unicycle yapanların basket maçları yapan grupları var, çok özel güzel insanlar." dedi.
Diğer hobilerini hiç yorulmadan anlatan doktor Afşar, "Cyr Wheel denen 15-17 kğ ağırlığında (30-35pound) çember, buna tutunup semazen gibi çeviriyorsunuz ve çevirirken de içinde dengede kalmaya çalışıyorsunuz. sirk alanında çalışanlar çok uzun süre uğraştan sonra öğreniyor. Ben neden olmasın deyip Circus, Ware House'da ders veren Amerikan Cyr Wheel Milli takımında çalışan bir koç buldum. Corona nedeniyle kapanıncaya kadar haftada bir hastane çıkışında ders alıyordum. Cyr wheel benim en zorlandığım hobilerden oldu.Halen uzun yolum var. diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
SİRK HOBİSİ "Free Ladder"
Merdiveni bir yere dayamadan dengede durmaya ve tırmanmaya alışıyorsunuz. 2021 veya 2022'deki hobisinin bu olduğunu sözlerine ekleyen Barlas her gördüğü hobi için internette ve özellikle youtube'ta kaynak bulmakta zorlanmadığını belirtiyor.
DİL, RESİM VE DİĞERLERİ
Afşar Barlas İspanyolca'yı cep telefonundaki uygulamalardan öğrendiğini söylerken, "Anamorphic drawing denen farklı açıdan bakıldığında eğri görülen ama bir açıdan 3 boyutlu görünen yöntemle çizimi öğrenmek istedim. Airbrush denen hava ile boya püskürtme yöntemi ve zen tangle denen şekillerle çizim yöntemi." hobileri sıraladı.
HOBİLERİ ÖĞRENMEK DEĞİL HAYALİNİZ NEYSE O
ABDPOST.COM aracılığıyla bir mesaj veren Genel Cerrah Afşar Barlas, "Benim gibi bu hobileri öğrenmeleri değil; hayalleri neyse; yazı yazmak kitap çıkarmak olabilir, şiir yazmak, bir dil ögrenmek, dans etmek, her ne ise; bunu kaç yaşında olurlarsa olsunlar; imkanları olsa da olmasa da, iç seslerindeki korkular, elalem ne der, iyi olmaz, mükemmel olmaz dirençlerini, kötü seslerini dinlemeyip; o hayalleri için zaman ayırabilmeleri. Bu sayede hem kendilerini tanımaya başlıyor insan. Hem dünyadaki her değerli günümüzden dolu dolu zevk almaya başlıyor insan. Ataol Behramoğlu'nun şiirindeki gibi "Yaşadiklarımdan öğrendiğim bir şey var, Yasadın mı yoğunluğuna yaşayacaksın."Ulu önderimiz Atatürk'ün sözü gibi "Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, ülke için gerçek amaç ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Fakat sen buna karşı direneceksin, önüne sonsuz engeller de yığacaklardır; Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana büyük derlerse, bunu söyleyenlere güleceksin." diyerek kendisinin bu düsturlarla hareket ettiğini anlattı.
ASIL MESLEĞİ GENEL CERRAH
Türkiye'de genel cerrah olarak çalıştığı yıllarda hem insan vücüdunun ne kadar mükemmel olduğunu farkettiğini ifade eden Afşar Barlas "Bizlerin normalmiş gibi yaptığımız bir çok fonksiyonu yapamayan hastalarınız oldukça, siz bunu farkediyor ve şükrediyorsunuz. Bu mesleğimle insan vucudunun nasıl bir mucize olduğu gerçekliğini aklıma yazdım.Diğer açıdan hastalıklar tabi ki insanlar için ama hem de sağlığın her günümüzün ne kadar değerli bir bağış olduğunu hayatı dolu dolu deneyimlemek açısından bunların rolü oldu.
Kanserin moleküler alanı için MSKCC'de çalışınca mikro dünyanın da muhteşemliğini anlıyor insan. Burada teleskop ile astronomi ve astrofotoğrafi hobim gelişti. İşimde mikro olarak baktığıma evren olarak teleskopla makroya bakıp müthiş enerjiyi gözlemliyorum.
Bu farkındalıkla zamanımızı, emeğimizi, kendimizi gelşitirmeye, insanlığa ve ülkemize yararlı olmaya yaratıcı olmaya ve bu farkındalıklarla karşılıksız, koşulsuz sevgiyle ailemize toplumumuza aktarmak muhteşem birşey." diye konuştu.
HEPİMİZİN 10 PARMAĞINDA 10 MARİFET VAR AMA...
(AFŞAR HOCADAN ALTIN SÖZLER)
Afşar hoca, "Herkesin 10 parmağında 10 marifet olabilir. Onları ortaya çıkarmak için uğraş verilmeli.
Teknik verelim:
1) Zamanimizi "ilgi " alanina daha az ayırmak
2) Plan yapmak, hayallerinizi kağıda yazmak, neden istediginizi de sıralamak.
3) O hedefe ulaşmak için bebe adimları ile ara hedefler koymak.
4) Gün içinde 24x60=1440 dakikamız var. Ben her gün 20 dakikayı kendimle buluşmaya ayırıyorum. Kendimle randevum var. Böylece hayallerimi ve hayat bakışımı gözden geçiriyorum.
5) Korku, bahane, mukemmeliyetcilik: Kim ne der olmadan, öğrenmeye okumakla youtube ile nasıl yapılır, izlemekle araştırmakla başlıyorum.
6) Sonra ilk çalışaacağım zamanı takvimime ekliyorum, bir süre koyuyurum
ve hedef en iyisi olmuyor, ilk adım, yeni başlayanın yapması gereken ilk adım oluyor. O yüzden de en iyileri izlemek yerine yeni başlayanların videolarına da çok bakıyorum.
Çünkü benim de geçeceğim yol o yol. Çoğu insan en iyisini videoda paylaşır. Ben hep hatalarimi da instagramda paylaşıyorum. Çünkü başarı o hataları haftalarca aylarca yaparak geliyor. Malesef günümüz ego olarak en iyiyi verme üzerine. Oysa süreç önemli. Ben hatalarımı da paylaşarak öğrenme serüvenini paylaşmayı seviyorum ki, benden görüp denemek isteyenler de yapamayınca kendilerini yeteneksiz sanmasınlar. Yeteneğin % 99'u çalışmak, sabretmek. % 1'i genetik.." diyerek özetliyor.
YORUMLAR