Nil Nehri kırmızı akmaya başladı: Bilim insanları konuya ilişkin açıklama yaptı

Dünyanın en uzun nehri olan Nil Nehri kırmızı akmaya başladı. Sosyal medyada gündem olan görüntülerde suların kırmızı aktığı görüldü.

Nil Nehri kırmızı akmaya başladı: Bilim insanları konuya ilişkin açıklama yaptı
16 Kasım 2023 - 14:38

Nil Nehri’nin suları kırmızı akmaya başladı. Sosyal medyada o anların görüntüleri gündem oldu. Bilim insanları, ‘Kanlı yağmur’ olarak bilinen atmosfer olayı sonrasında bu tarz olayların yaşandığını açıkladı. Buna göre, atmosfere karışan kirletici maddeler ve toz nedeniyle yaşanan yağışlar sonrası Nil Nehri’nin suları kırmızı renge bürünüyor.

ALG POPÜLASYONUNDAKİ ARTIŞ NEDENİYLE DE YAŞANIYOR

Öte yandan suda bulunan alglerin de renk değişiminde rol oynadığını belirten bilim insanları, alg popülasyonunun artması nedeniyle bu tarz renk değişimleri yaşanabileceğini açıkladı. 

NİL NEHRİ

Afrika kıtasının en uzun ve en etkileyici nehirlerinden biri olan Nil Nehri, dünya üzerindeki en uzun nehir olarak biliniyor. 6.853 kilometre uzunluğundaki bu nehir, güneyden kuzeye doğru akması nedeniyle özgün bir özelliğe sahip. Bu özelliği ile Nil Nehri, Afrika'nın güneyindeki yağmur ormanlarından kuzeyindeki kurak çöllere kadar uzanan geniş bir coğrafyaya hayat veriyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com