Obama Harris'in Adaylığını İstemiyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde başkanlık seçimine doğru yeni bir iddia orata atıldı. Demokrat Parti'nin üst düzey yöneticilerinin, geçtiğimiz günlerde yarıştan çekilen Biden'ın Harris'i hemen destekleyeceğini tahmin etmediği, buna en çok şaşıranlardan brinin de Obama olduğu iddia ediliyor. İddiaya göre bu durum Obama'yı şoke etti.

Obama Harris'in Adaylığını İstemiyor
25 Temmuz 2024 - 10:11

Kaynaklara göre ABD eski Başkanı Barack Obama'nın amacı sadece Başkan Joe Biden'ı aradan çıkarmaktı hatta eorge Clooney'nin New York Times'da Biden'ın görevden ayrılmasını isteyen yazısı da bu planın bir parçasıydı.

Ancak içeriden bir kaynağa göre, Demokrat Parti'nin üst düzey yöneticileri Biden'ın Harris'i hemen destekleyeceğini tahmin etmemişti ve bu durum herkesi olduğu gibi Obama'yı da şoke etti.

MARK KELLY'Yİ İSTİYORDU

Obama, kaynağın aktardığına göre, gelecek ay düzenlenecek Demokrat Ulusal Kongresi'nde Arizona Senatörü ve eski astronot Mark Kelly'nin "en üst sırada" olmasını istiyordu.

Biden'a yakın bir kaynak, "Obama çok öfkeli, işler istediği gibi gitmedi, bu yüzden Demokrat Parti'nin Harris'e verdiği desteğe katılmıyor" diye ekledi.

Salı günü Wall Street Journal'da yayınlanan bir köşe yazısında Obama'yı "demokrasiye tehdit" olarak nitelendiren Illinois'in eski valisi Rod Blagojevich,  The Post'a yaptığı açıklamada, Biden'ın yarıştan çekilmesinde "Obama'nın etkili olduğunu" düşündüğünü söyledi.

OBAMA OLMASA OLMAZDI

Eski Demokrat Partili olup şu an Trump'ı destekleyen Blagojevich, Obama'nın 2005'te eyalet senatörü olduğu dönemde Illinois valisiydi. Blagojevich The Post'a "Biden'ın yarıştan çekilmesi Obama olmadan gerçekleşemezdi" dedi.

Obama, 2008 yılında başkan seçildiğinde Illinois senatörlüğü görevine son verdi; Blagojevich ise 2009 yılında Obama'nın boş senato koltuğunu satmaya çalıştığı gerekçesiyle görevden alındı, bir yıl sonra da yolsuzluk suçlamasıyla suçlu bulundu.

Blagojevich, Obama için "Demokrat partiyi Chicago mahalle patronu gibi arka odadaki gölgelerden yönetiyor" demişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com