Timur Cihantimur Davasında Skandal Rapor

Oğuz Murat Aci’nin öldürülmesine ilişkin soruşturma devam ederken Aci’nin ölümüne neden olan ve annesiyle Amerika'ya kaçan Timur Cihantimur’un avukatları, kazaya ilişkin skandal bir bilirkişi raporu aldı. Raporda Oğuz Murat Aci ve arkadaşları trafik kazasının oluşumunda yüzde 75 asli, Cihantimur’un ise sadece yüzde 25 tali kusurlu bulundu.

Timur Cihantimur Davasında Skandal Rapor
04 Eylül 2024 - 13:11 - Güncelleme: 04 Eylül 2024 - 13:35

İstanbul'da 1 Mart'ta ehliyetsiz araç kullanan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, çarptığı Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden oldu. Olayın ardından Cihantimur ve annesi Eylem Tok, önce Mısır'a, ardından Amerika'ya kaçtı. Bir süre sonra Amerika’da tutuklandılar.

Türkiye’de Oğuz Murat Aci’nin ölümüne ilişkin soruşturma devam ederken, Cihantimur’un ailesi tarafından bir uzman raporu hazırlandı. “Özel Uzman Mütalaası Trafik Bilirkişi” başlıklı raporda, iki emekli polis memurunun imzaları yer alıyor. Raporda, kaza sırasında Timur Cihantimur’un aracında bulunan şahitlerin ve Oğuz Aci’nin arkadaşlarının ifadelerine yer verildi.

ALKOL ALMADIĞINI SÖYLEDİ

Tanık ifadelerinde, Timur Cihantimur'un aşırı hız yaptığı, virajlara hızlı girdiği ve uyarılara rağmen hızını kesmediği belirtildi. Bir tanık, aracın hızının 100 km/s’nin üzerinde olduğunu gördüğünü ve kazanın bir saniye sonra meydana geldiğini aktardı. Aynı tanık, Cihantimur’un alkol almadığını belirtti.

Raporda ayrıca, kazanın meydana geldiği dağ yolunda ATV kullanan Süleyman Keçici'nin gerekli önlemleri almadığı, yolun karanlık ve virajlı olduğu belirtiliyor. ATV'lerin durduğu yere uyarıcı işaretler konulması ve sürücülerin görünürlüğü artırıcı kıyafetler giymeleri gerektiği ifade edildi.

TESCİL KAYDI YOK

Raporda, Oğuz Aci ve arkadaşlarının kullandığı üç ATV’den birinin tescil kaydı olmadığı, bir diğerinin ise traktör olarak değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. Tescilsiz ATV'lerin trafiğe çıkmasının tehlikeli ve yasak olduğu vurgulandı.

Cihantimur'un yaşı küçük olduğu için hava ve yol koşullarına uygun araç kullanma bilgisine sahip olmadığı, hız limitini aştığı, ancak karanlık ve virajlı bir yolda nasıl araç kullanması gerektiğini bilmediği raporda yer aldı. Sonuç olarak, raporda Oğuz Murat Aci ve arkadaşlarının kazada yüzde 75 oranında asli kusurlu, Timur Cihantimur'un ise yüzde 25 oranında tali kusurlu olduğu belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com