Olimpiyat'ın İlk Efsanesi Emekli Astsubay Yusuf Dikeç

Gözlüğünü taktı, eli cebinde vurdu ve gümüş aldı... Olimpiyat’ın ilk efsanesi 51 yaşındaki emekli astsubay Yusuf Dikeç.

Olimpiyat'ın İlk Efsanesi Emekli Astsubay Yusuf Dikeç
01 Ağustos 2024 - 12:44 - Güncelleme: 01 Ağustos 2024 - 12:59

2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye'ye atıcılık kategorisinde gümüş madalya kazandıran 51 yaşındaki emekli Jandarma astsubay kıdemli başçavuş Yusuf Dikeç, yarıştaki cool tavırlarıyla bütün dünyanın ilgi odağı oldu. Atıcılıkta sporcuların kullandığı özel lensleri, göz koruyucuları ve kulaklıkları olmadan piste çıkan Dikeç, gözlüklerini taktı, elini cebine atarak atış yaptı ve 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazandı. Elon Musk’tan, Andrew Tate’e herkesin gündeminde yer aldı Dikeç...

DÜNYANIN GÜNDEMİNDE

Dikeç’in gümüş madalyayı kazanmadan önceki performansı esnasında kameralara yansıyan görüntüler sosyal medyada çok konuşuldu.

51 yaşındaki Yusuf Dikeç, emekli bir jandarma astsubay.  Jandarma Gücü Spor Kulübü’nde de sporcu olarak görev yapmakta. Dikeç daha önce 2012 Londra Olimpiyatları’nda da Türkiye’yi temsil etmişti. 2013 Akdeniz Oyunları’nda ise bir altın ve bir gümüş madalya kazanmayı başarmıştı.

Yusuf Dikeç hakkındaki paylaşımlardan bazıları şöyle:

Adrian Dittmann, "Türkiye, özel lensleri, göz kapağı veya kulak koruması olmayan 51 yaşındaki bir adamı göndererek gümüş madalyayı aldı" yazdı.

Tesla ve X’in sahibi Elon Musk da Dikeç’in olduğu bir fotoğrafa yanıt verdi: “Güzel”

 

 

 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com