Palm Beach Sakinlerinin Trump Rahatsızlığı

Amerika Birleşik Devletleri Florida eyaletine bağlı Palm Beach kasabasında Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump rahatsızlığı yaşanıyor. Özellikle de Trump'a düzenlenen suikastin ardından arttırılan güvenlik tedbirleri ünlü yerleşim yeri sakinlerini canından bezdirdi. Tepkiler üzerine bakın neler oldu. ABDPost'a ulaşan bilgiler şöyle...

Palm Beach Sakinlerinin Trump Rahatsızlığı
22 Ağustos 2024 - 05:33

ABD eski başkanı ve başkan adayı Donald Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'da Butler bölgesindeki mitinginde, kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramış, saldırıda, suikastçi öldürülürken mitinge katılan 1 kişi de hayatını kaybetmişti. 

Suikast girişiminin ardından hem Trump Tower önünde hem de Donald Trump'ın Mar-a-Lago isimli kulübünün bulunduğu Palm Beach'de güvenlik önlemleri arttırılmıştı. Zaten ne olduysa ondan sonra oldu. 

EN AZ 30 MİLYARDER YAŞIYOR

Forbes'a göre en az 30 Amerikan milyarderinin yaşadığı, ABD'deki en zengin 27. yer olarak sıralanan kasabada malikanenin olduğu South Ocean Bulvarı kapatıldı. Doğal olarak bulvarın köprü girişi de kaptılmış oldu. Kapatma kararı 20 Temmuz'da yürürlüğe girdi.

TEPKİLER İŞE YARADI

Köprünün tedbir amaçlı kapatılması doğal olarak tepkileri de beraberinde getirdi. Evlerine gitmek için kendilerine uzak olan köprüyü ya da bulvarları kullanmak zorunda kalan ve trafikle boğuşan sakinler tepki gösterdi.  Tepkiler işe yaradı ve Mar-a-Lago, ABD Gizli Servisi ve diğer kolluk kuvvetleri hafta sonunda, Trump'ın mülkünün yanındaki Güney Okyanus Bulvarı'nın, başkan adayı Palm Beach'te olmadığı zamanlarda yeniden açılması konusunda anlaşmaya vardı.

KULÜBÜ KAPATMAYI DÜŞÜNDÜLER

Anlaşma, Belediye Meclisi'nin 13 Ağustos'ta yaptığı toplantıda, yolun kapatılmasıyla ilgili hayal kırıklıklarının artması ve sakinlerin endişeleri nedeniyle olası yasal seçeneklere (kulüp olarak görünen malikanenin faaliyet kabiliyetinin ortadan kaldırılması da dahil) bakması yönünde talimat vermesinden birkaç gün sonra geldi.

South Ocean Bulvarı, Trump evde olsa da olmasa da haftanın yedi günü 24 saat kapalıydı. Yetkililer daha önce buranın en azından 5 Kasım genel seçimlerine kadar kapalı kalacağını belirtmişti. İddiaya göre Trump, South Ocean Bulvarı'nın kapatılmasına "çok karşıydı". Trump ailesinden bir sözcü, haber bülteninde "Başkan Trump, Trump ailesi ve Mar-a-Lago Kulübü kimseyi, özellikle de komşularını ve Palm Beach'teki büyük toplumu rahatsız etmek istemiyor" dedi.

YENİ ÖNLEMLER ALINDI

Bulvarın Trump evde olmadığı zamanlarda açık olacağının açıklanmasının ardından eski başkanın Palm Beach'teki Mar-a-Lago Kulübü'nü ziyaret etmesi sırasında trafik sıkışıklığını hafifletecek yeni önlemler de alındığı belirtildi. Palm Beach Polisi sözcüsü Yüzbaşı Will Rothrock yaptığı açıklamada, Palm Beach'i anakaraya bağlayan üç köprünün açılış programının Trump'ın Mar-a-Lago'ya gelmesiyle değiştirileceğini doğruladı.

SADECE TRUMP EVDEYKEN

Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere, söz konusu köprü yalnızca Trump evdeyken, Mar-a-Lago ve kasaba onaylandığında kapatılacak ve yoğun saatlerde yoğun trafikle karşı karşıya kalan temkinli sürücülere bir miktar rahatlama sağlayacak.

30 Kasım'a kadar yürürlükte kalacak yeni tedbirler Trump'ın mülkünün her iki tarafındaki Intracoastal Su Yolu ve Atlantik Okyanusu'ndaki suları etkiliyor. Değişiklikler, ABD Sahil Güvenlik Köprü Programı direktörünün Pazartesi günü Florida Ulaştırma Bakanlığı'na yazdığı üçlü mektupla doğrulandı.

Köprüler için olağan program, her 30 dakikada bir, Flagler Anıtı ve Güney Bulvarı köprüleri için çeyrek ve üç çeyrek saatte, Royal Park Köprüsü için ise bir buçuk saatte bir açılmasını öngörüyor. Trump evdeyken Flagler Anıtı ve Güney Bulvarı köprüleri benzer açılış programlarına sahip olacak. Köprünün açılış saatleri kademeli olduğundan, Royal Park Köprüsü'nün Trump'ın şehirde olduğu zamanlaması diğer iki köprüden farklı olacak.

Trump'ın ziyaretlerindeki geçici değişikliklerin kasabada hayatı nasıl etkileyeceğini ise zaman gösterecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com