Pennsilvanya'da İki Hristiyan İslam'ı Seçti!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Pennsilvanya eyaletinde yer alan Levittown kentinde, Susan Robin Dum ve Denise Ann Pietrak adlı iki Hristiyan kadın, Müslüman oldular.

Pennsilvanya'da İki Hristiyan İslam'ı Seçti!
13 Ağustos 2024 - 21:22 - Güncelleme: 13 Ağustos 2024 - 21:28

Amerika Birleşik Devletleri’nin Pennsilvanya eyaletinde yer alan Levittown kentinde, Susan Robin Dum ve Denise Ann Pietrak adlı iki Hristiyan kadın, Müslüman oldular. Levittown Tamca Yunus Emre Camii’nde düzenlenen ihtida merasimiyle Müslümanlıklarını ilan eden Dum ve Pietrak, Kelime-i Şehadet getirerek İslam’ı kabul ettiklerini duyurdular.

Alman asıllı 64 yaşındaki Susan Robin Dum, Müslüman olduktan sonra “Melek” adını alırken, İtalyan asıllı 62 yaşındaki Denise Ann Pietrak ise “Meryem” adını aldı.

Susan Robin Dum, “Bir süredir arayış içindeydim. Eşim Harun Dum’la tanıştıktan sonra İslam’ı daha yakından araştırmaya başladım. Bugün burada, büyük bir heyecanla Müslüman oldum. Elhamdülillah” dedi. Denise Ann Pietrak da, Müslüman olmanın kendisine büyük bir mutluluk getirdiğini ifade etti.

turkusanewspaper'ın haberine göre ihtida töreninin ardından Susan Robin Dum ve Denise Ann Pietrak’a, Camii yetkilileri tarafından İngilizce mealli Kur’an-ı Kerim ve seccade hediye edildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com