Pepsi'ye açılan bu dava bir ilk olma özelliği taşıyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nde New York eyalet yönetimi, New York’un ana su kaynaklarından biri olan Buffalo Nehri'deki plastik kirliliğinde başı çektiği gerekçesiyle Pepsi'ye dava açtı. 

Pepsi'ye açılan bu dava bir ilk olma özelliği taşıyor!
17 Kasım 2023 - 15:02

Amerika Birleşik Devletleri'nde New York eyalet yönetimi, New York’un ana su kaynaklarından biri olan Buffalo Nehri'deki plastik kirliliği nedeniyle Pepsi'ye dava açtı. 

Dava dosyasında Pepsi'nin nehirdeki kirliliğe tek başına en büyük katkı sağlayan marka olduğuna dikkat çekildi.

Nehir çevresindeki 13 noktadan toplanan 1916 plastik atıktan, yüzde 17'sinin Pepsi'ye ait olduğu ifade edildi.

Savcılar, ayrıca şirketin 100'den fazla markası olduğunu ve bu markaların büyük oranda tek kullanımlık plastik içerdiğine dikkat çekti. Ayrıca markanın, müşterileri, plastik kullanımının oluşturacağı olası sağlık sorunlarına karşı uyarmada başarısız olduğunu belirtti.

Plastik kirliliğinin içme suyuna karışabileceğini bildiren savcılık, "New York vatandaşının temiz suya erişim hakkı var. Pepsi'nin sorumsuz paketleme ve pazarlama yöntemleri, Buffalo'dan alınacak temiz su tedariğini tehlikeye atıyor" dedi.

Dava, bir Amerikan eyaletinin büyük bir plastik üreticisini çevre kirliliğiyle suçladığı ilk dosya olarak kayıtlara geçti.

Davadan sonra açıklama yapan şirket sözcüsü ise, Pepsi'nin plastik kullanımı azaltma politikasında her zaman şeffaf olduğunu söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com