Polis Şiddeti Yine Can Aldı: New York'ta Binlerce Kişi Adalet İçin Yürüdü!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Illinois eyaletinde, evine giren birini ihbar etmek amacıyla 911'i arayan 36 yaşındaki siyahi kadın Sonya Massey'in polis tarafından öldürülmesinin ardından binlerce kişi sokaklara döküldü.

Polis Şiddeti Yine Can Aldı: New York'ta Binlerce Kişi Adalet İçin Yürüdü!
26 Temmuz 2024 - 22:07 - Güncelleme: 26 Temmuz 2024 - 22:16

Amerika Birleşik Devletleri’nin Illinois eyaletinde, evine giren birini ihbar etmek amacıyla 911'i arayan 36 yaşındaki siyahi kadın Sonya Massey'in polis tarafından öldürülmesi, New York'ta geniş çaplı protestolara neden oldu. Binlerce kişi, Massey için adalet talebiyle sokaklara döküldü.

Olay, 6 Temmuz'da Springfield'de gerçekleşti. Massey, bahçesine izinsiz giren birini fark edince polis çağırdı. Ancak, olay yerine gelen polisler, Massey'nin evine girdikten kısa bir süre sonra, elindeki tencereyi bırakmasını isterken bir gerginlik yaşandı. Bu sırada Massey, polis memuru Sean Grayson tarafından kafasından vurularak öldürüldü.

Polis Şiddetine Karşı Öfke Büyüyor!

New York'taki protesto gösterilerinde bir araya gelen kalabalık, polisin uyguladığı ölümcül şiddeti kınadı. Protestocular, "Sonya Massey için adalet" sloganları atarak şehir merkezinde yürüyüş yaptı. Göstericiler, olayın polisin yetkilerini kötüye kullanmasına dair bir örnek olduğunu belirterek, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için acil reform çağrısında bulundu.

Grayson Suçlamaları Reddetti!

30 yaşındaki polis memuru Sean Grayson, Massey'i vurduktan sonra gözaltına alındı. Grayson'a birinci derece cinayet ve resmi görevi kötüye kullanma suçlamaları yöneltildi. Ancak Grayson, bu suçlamaları reddetti. Yetkililer, olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütüldüğünü belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com