Ralfi Salhon, Tufts Tecrübesini Anlatıyor

Amerika’da okumayı hedefleyen öğrencilere, ışık tutmaya devam ediyoruz. Bugünkü haberimizde, Türk öğrencileri en çok kabul eden Tufts Üniversitesi’nde iki bölüm birden bitiren, Ralfi Salhon’un başarı öyküsünü ele alacağız. Başarı diyoruz çünkü; ekonomik kriz ve covid 19 pandemisine rağmen, Ralfi mezun olur olmaz iş buldu. Üstelik New York’ta. Kariyer Kılavuzu’ndan Gizem’e verdiği röportajın haberini keyifle okuyabilirsiniz.

Ralfi Salhon, Tufts Tecrübesini Anlatıyor
18 Eylül 2020 - 06:42
Ralfi, 12 yıl boyunca Hisar Okulları’nda okuyup, K12 eğitiminin hepsini burada tamamlamış. Okulun, yurtdışında okumayı planlayan öğrencilere yönelik, ekstra İngilizce desteği verdiğinden bahsediyor Ralfi. Ayrıca, daha lise yıllarında ilgilenmeye başladığı kodlama için de, çok fazla imkan bulmuş bu okulda. Arkadaşlarıyla ‘Maker Faire’ bir kulüp kurup, kodlar yazarak ve atari oyunları tasarlayarak zaman geçirdiğini anlatıyor lise yıllarında.
 
Yurtdışında okumayı kafasına daha küçük yaşlarda koyduğunu net bir şekilde belirten Ralfi, ilk olarak TOEFL sınavına girmiş. 2 sene geçerliliği olan bir sınav olduğu için, erken hareket edip bunu aradan çıkararak işe başlamış. Sonra, lise 3. senesinden itibaren deneme testleri çözerek ve kelime ezberleyerek, SAT sınavına hazırlanmaya başlamış. Okulun, yurtdışı danışmanıyla, hangi okullara girebileceği konusunda destek alarak ilerlemiş bu süreçte.
 
Neden Tufts?
Tufts University’den, bir yurtdışı danışmanının öneresiyle haberdar olan Ralfi, bilgisayar bölümünde okumak istediği için, bu okulun bilgisayar derslerinin içeriğinden çok etkilenerek seçimini yapmış. Çünkü liseden beri oyun tasarımı ile ilgilenen Ralfi, bu okulda oyun tasarımı ve web tasarımı gibi ders seçeneklerinin var olmasından çok etkilenmiş. Girişimciliğin ailesinin köklerinde olduğunu söyleyen Ralfi, burada bilgisayar dışında yan dal olarak girişimcilik okuyabileceğini görmüş. Akademik olarak almak istediği tüm dersler ve dallar açısından Tufts, onun kafasında onay almış.
 
Türk Öğrenci Popülasyonu
Ralfi, okulun güçlü bir Türk topluluğu olduğunu söylüyor. Kendisi ve arkadaşları da okula girdikten sonra, bunu daha da güçlendirmeyi başarmışlar. Ortalama 5500 öğrencisiyle küçük orta ölçekli bir okul olduğunu hatırlatan Ralfi, mezun olurken 35 Türk öğrenci olduklarını belirtiyor. Bunun da 4. en büyük uluslararası Türk öğrenci popülasyonu olduğuna işaret ediyor.
 
Çay, kahve, tavla ile dolu geçen Türk akşamlarını her sömestr yaptıklarını anlatıyor Ralfi. Onun dışında, kendileri ‘SOFT’ Students of Turkey adında bir grup kurmuşlar. Eğlenip güzel vakit geçirmek için, lokum kahve ve tavla eşliğinde fal baktıkları davetler düzenlediklerini anlatıyor. Bunun dışında, çoğunluğunu Türkler’in oluşturduğu bir Avrupalı Öğrenci Grubu da kurmuşlar. Burada da çok talep gören, peynir tatma davetleri düzenlemişler. Sonuç olarak, tüm okula 35 kişi olmalarına rağmen, en az bir Türk tanımalarını sağlayacak kadar nam saldıklarına inanıyor Ralfi.
 
Türk Öğrenciler Neden Tufts’ı Tercih Ediyor?
Türkiye’de, okumak istediğiniz bölüme göre okul seçimi yapılmasına yönelik bir sistem varken, Tufts’ta bunun tam tersi olduğuna vurgu yapıyor Ralfi. 2. senenin son gününe kadar hiçbir seçim yapmak zorunda kalınmadığından bahsediyor. İstediğiniz her dersi alabiliyorsunuz diyor. Hatta bir anda karar verip bölüm değiştirebilme imkanı da tanıyan okul, Türk öğrenciler tarafından en çok bu sebeple tercih ediliyor olabilir.
Ayrıca öğrenci seçerken, kampüsün kültürel yapısını zenginleştirecek bireyleri seçen bir yer olduğu için, güçlü topluluklar oluşuyor burada Ralfi’ye göre.
 
Essay Yazma Tüyoları
Essay yazmanın, tanınan kelime sayısı sınırlı tutulduğu için, gerçekten zor ve önemli bir iş olduğuna dikkat çekiyor Ralfi. Verebileceği en büyük tüyonun ise; kesinlikle sorulan tüm sorulara, doğru cevap vermek olduğunu söylüyor. Seni özel yapan şey ne? Yapmaktan en çok keyif aldığın şey ne? gibi sorular bunlar. Bu kısacık yazıyı ilginç hale getirmezseniz, dikkat çekemezsiniz diyor. Kendisi de en çok buna yoğunlaşmış. O, 7 yaşında yaşadığı bir olayın onu nasıl farklı aktivitelere sürükleyip bugünlere getirdiğini anlatan bir içerik hazırlamış mesela.
 
Tavsiyeleri Neler?
Asla boş durmaktan hoşlanmayan Ralfi, bol bol staj aldığını ama alamadığı zamanlarda bile aplikasyonlar üretip kod yazdığını, yani devamlı ürettiğini ifade ediyor. İşe girmek için defalarca kere görüşmelere girip alınmadığından, ama her seferinde kendisini daha iyi hazırladığından, çünkü hepsinin ona tecrübe kazandırdığından bahsediyor. Keyif aldığınız şeyi bulup, bu alanda daha iyi olmak için vakit harcamanız yönünde tavsiye veriyor. Bir de hep yeni şeyler deneyin diyor Ralfi.
 
KAYNAK: Kariyer Kılavuzu
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com