Randevunun Maliyeti Artınca Aşk da Başka Bahara Kaldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde randevulaşmanın artan maliyeti Z kuşağının "aşktan" uzak durmasına neden oluyor. İlişki uzmanları gençlere, bu şartlar altında "İlişki durumu karışık" olmaktan kurtulmanın yollarını anlattı.İşte o yöntemler...

Randevunun Maliyeti Artınca Aşk da Başka Bahara Kaldı
16 Ağustos 2024 - 06:35

Amerika'da geçen yıl her bir flört için toplam 1.500 ila 2.000 dolar arasında para harcandığı tahmin ediyor. İçeceklerden ve yiyeceklerden biletlere ve Uber'lara kadar her şeye yüklü miktarda para ödeniyor. Şartlar böyle olunca gençlerin durumu "ilişki durumu karışık" kalmaya devam ediyor.

İnsanlar artan fiyatlar nedeniyle romantik harcamaları konusunda daha akıllı olmak için kiminle görüştüğü konusunda daha seçici hale geldi ve hemen pahalı içecekler olan bir buluşma yerine, kahve veya yürüyüş gibi daha ekonomik seçenekler önermeye başladı. Marketten benzine hemen hemen her şeyde astronomik artışlar olunca flört havuzunda gezinmek günden güne daha zorlaştı.  

AŞKIN MALİYETİNİ TASARLAMAK

Bir ilişki için sihirli bir finansal formül yok ancak aşkın yeni maliyetini tasarlamak için, birkaç flört koçu bazı fikirler verdi. Koçlar, çoğu insanın bunu bir ilişki olarak görmesi için haftada bir veya iki kez birini görmenin yaklaşık üç ay sürdüğünü söyledi. Yani bir ilişkiye başlamadan önce en az 12 buluşma. Her buluşma aynı değil, maliyetler ve aktiviteler kişiye, yere ve ilgi duyduğunuz şeye göre değişiyor.

25 ila 81 yaş arası müşterileri olan, bütünsel ve teknoloji tabanlı bir yaklaşıma sahip New York City buluşma koçu Amy Nobile Messing, daha fazlasına geçmeden önce ilk buluşma için "mini tarama buluşması" önerdi. Messing, "İlk buluşmalar geleneksel olarak dört saat dışarıda yemek yiyip bir ton para harcamak olmamalı" dedi. 

FATURAYI KİM ÖDEMELİ?

İşler ilerledikçe, bir diğer büyük sorunun da faturayı kimin ödeyeceği olduğunu belirten Messing, heteroseksüel müşterileri arasında, hala tüm buluşmaların ücretini erkeğin ödemesi beklentisinin olduğunu söyledi. Messing, "Eğer heteroseksüel bir ilişki içerisindeyseniz ve centilmenliğe inanıyorsanız, ki müşterilerimin %95'i inanıyor, o zaman erkek ödüyor, nokta, konu kapanıyor" dedi.

Los Angeles'lı bir flört danışmanı olan Damona Hoffman, "İlk buluşmalar kısa ve tatlı olmalı" diyor. Fern Connections'ın buluşma konusunda uzman olan sahibi Daphney Poyser, akşam yemeği ve mini golf, balta atma veya yemek pişirme dersleri gibi bir aktivite öneriyor.

PAYLAŞMAYA İSTEKLİ OLMALISINIZ

Poyser, "Birinden hoşlanıyorsanız ve o da sizden hoşlanıyorsa, o zaman maliyeti paylaşmaya istekli olmalısınız," dedi. Messing'e göre queer müşterileri arasında, kural olarak, diğer kişiyi dışarı çıkmaya davet eden veya buluşmayı planlayan kişi ödeme yapmalı. Yani uzmanlara göre ekonomik zorluklara rağmen romantik ilişkilerde yeni yol haritaları da bulmak mümkün; artık gerisi size kalmış. 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com