Restoranda kalp krizi geçirdi! Yan masadaki doktorlar imdadına yetişti

Amerika Birleşik Devletleri Florida eyaletinde, restoranda kalp krizi geçiren Eddy Montero, yan masadaki doktorlar sayesinde yaşama tutundu.

Restoranda kalp krizi geçirdi! Yan masadaki doktorlar imdadına yetişti
09 Kasım 2023 - 14:38

Amerika Birleşik Devletleri Florida eyaletinde, kızlarını ziyaret etmek ve torunlarıyla keyifli vakit geçirmek için Orlando’da akşam yemeğine giden Eddy Montero, birden baş dönmesi nedeniyle baygınlık geçirdi. Ancak bunun bir baygınlık değil kalp krizi olduğu sonradan anlaşıldı.

Bu duruma şahitlik eden ve yan masalarında oturan, Florida Osceola HCA Hastanesi'nde görev yapan dört doktor arkadaş, hemen Montero’ya müdahale ettiler.

Doktorlar, Montero'ya, ambulans gelinceye kadar kalp masajı uygulamaya başladı.

Doktorlardan biri olan Brenner, yaptığı açıklamada "Nabzını hızlı bir şekilde kontrol ettik ve bilincin yerine gelmesi adına derhal kalp masajı yapmaya başladık" dedi.

Ambulansın gelmesi ile Montero hastaneye kaldırıldı.

İlk Müdahaleyi Yapan Doktordan Jest

Restorandaki doktorlardan biri olan Dr. Saad-Omer, Florida Osceola HCA Hastanesi'ne kaldırılan Montero'ya bakma görevini üstlendi.

Durumu iyiye giderek tedavisi tamamlanan Montero, imdadına yetişen doktorlar için, "gözünün önünde beliren melekler" ifadesini kullandı. Hayatta olmasının sebebinin onlar olduğunu söyledi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com