Titanik'ten Sağ Kurtulmuştu: Evi Satışta!

Amerika Birleşik Devletleri New Hampshire eyaleti Moultonborough'daki Squam Gölü kenarında bulunan, Titanik faciasından sağ kurtulan birine ait olan göl evi 9,5 milyon dolara satılıyor.

Titanik'ten Sağ Kurtulmuştu: Evi Satışta!
01 Eylül 2024 - 09:34 - Güncelleme: 01 Eylül 2024 - 09:50

Tarihin en ünlü deniz felaketlerinden birini yaşayan birinin sahibi olduğu 5 bin 600 metrekarelik ev, yakın zamanda New Hampshire'da satışa çıkarıldı. Moultonborough'daki Squam Gölü yakınında bulunan 125 yıllık iki katlı ev ve 3,82 dönümlük araziye istenen fiyatı 9,5 milyon dolar. 

Evin şu anki sahiplerinin sanayici John J. Evans'ın torunları olarak biliniyor. Evin, Evans ailesinden önce, Titanic felaketinden kurtulan Richard Beckwith'e ait olduğu bildirildi.

Titanik 1912 yılında batmış ve yaklaşık 1.500 kişinin ölümüne yol açmıştı.The Journal'a göre Beckwith'in karısı ve üvey kızı da Titanic felaketinden sağ kurtuldu. 1997 yapımı "Titanic" filminin üvey kızının bir diğer kurtulanla olan ilişkisinden ilham aldığı söyleniyor.

Richard Beckwith'in 1899'da evi yaptırıp 1920'lerin sonlarında Evans ailesine sattığı belirtiliyor.  

The Journal'a göre, göl kıyısındaki shingle tarzı evin mülkiyetini paylaşmak ve yılda sadece dört ay kalabilmek gibi faktörler, Evans ailesinin taşınma kararında etkili oldu ve şimdi yollarını ayırdı. 9,5 milyon dolarlık mülkün yerel satış rekoru kırması bekleniyor.

Mülk, " tarihin bir parçasına sahip olma ve nesiller boyunca kalıcı anılar yaratma fırsatını değerlendirecek seçici alıcılar için nadir bulunan bir yer" şeklinde ilanda yer aldı. 

Yalıtımsız, ısıtılmayan ev sekiz yatak odasıyla birlikte geliyor. Üç tam banyo ve bir yarım banyo içeriyor. İlanda, "Üç şöminenin bulunduğu geniş ve açık bir oturma alanına sahip" denildi. 

Evin dış tarafında, "sosyal toplantılar ve hikaye anlatma seansları için ideal" olarak tanımlanan, etrafı saran bir veranda bulunuyor.

Mülk, diğer açık hava özelliklerinin yanı sıra Squam Gölü'nün hemen üzerinde bir iskele ve tekne evine ev sahipliği yapıyor. Listeye göre, arsa toplamda 964 metre göl cephesine sahip.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com