Sahilde Yürüyüş Yaparken 150 Yıllık Şişe Buldu

Amerika Birleşik Devletleri’nin New Jersey eyaletinde sahilde yürüyüş yapan tebrik kartı tasarımcısı Amy Smyth Murphy, keşfedilmesi gereken bir tarihi bulguya imza attı.

Sahilde Yürüyüş Yaparken 150 Yıllık Şişe Buldu
27 Temmuz 2024 - 22:23 - Güncelleme: 27 Temmuz 2024 - 22:35

Amerika Birleşik Devletleri’nin New Jersey eyaletinde sahilde yürüyüş yapan tebrik kartı tasarımcısı Amy Smyth Murphy, keşfedilmesi gereken bir tarihi bulguya imza attı. Murphy, su kenarında bulduğu olağandışı bir şişenin içindeki kağıdı incelemek için büyük bir heyecan yaşadı. Şişenin içindeki not, 6 Ağustos 1876 tarihli bir mesaj içeriyordu. Bu bulgu, şişenin yaklaşık 150 yıl boyunca okyanusta kalmış olmasına rağmen, bırakıldığı yerden sadece 15 mil uzaklıkta bulunmasıyla dikkatleri üzerine çekti.

Murphy, şişeyi evine götürdü ve notun içeriğini çözmek için 48 saatini harcadı. El yazısıyla kaleme alınmış notta, "Yacht Neptune, Atlantic City, New Jersey açıklarında. 6 Ağustos - 76" yazılıydı. Şişe, 1870'lerden kalma olduğu anlaşılan 1800'lere ait bir Philadelphia enstrüman şirketinin kartvizitini de içeriyordu.

Araştırmalar sonucunda, şişenin Atlantic City'den Kaptan Samuel Gale'e ait olan popüler bir gezi gemisi olan Neptune'den geldiği belirlendi. Kaptan Samuel Gale, Neptune'un karizmatik liderliğiyle ünlüydü ve gemi, bu özelliği sayesinde geniş bir hayran kitlesine sahipti.

Amy Smyth Murphy, bulduğu tarihi keşfin büyüleyici olduğunu belirterek, "Herkes bu şişenin gizemini seviyor. Şişeden ne kadar bilgi çıkarabileceğimizi ve Philadelphia ile Güney Jersey arasındaki bağlantıları nasıl keşfedebileceğimizi görmek için sabırsızlanıyorum" dedi.

Bu olağandışı bulgu, tarih meraklıları ve araştırmacılar için önemli bir ipucu sunuyor ve okyanusun derinliklerinde saklı kalmış geçmişin sırlarını gün yüzüne çıkarıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com