Salatalıktan Yayılan Salmonella Salgınında Tehlike Geçti mi?

Amerika Birleşik Devletleri'nde salmonella salgınıyla bağlantılı salatalıklar 31 eyalette 449 hastalığa neden oldu. Peki tehlike geçti mi?

Salatalıktan Yayılan Salmonella Salgınında Tehlike Geçti mi?
20 Ağustos 2024 - 05:55

Geçtiğimiz günlerde 31 eyalette ve Washington DC'de insanların salatalık tükettikten sonra hastalandığı haberleri geldi. Muhtemel hastalık kaynaklarının iki Florida yetiştiricisi olduğu belirtildi. BU iki yetiştirici, Boynton Beach'ten Bedner Growers, Inc. ve Boca Raton'dan Thomas Produce Company idi.  Ancak CDC, soruşturma detaylarında "bu yetiştiriciler bu salgındaki tüm hastalıklardan sorumlu değil" de dedi. Salgınla ilgili olarak 125 kişinin hastaneye kaldırıldığı biliniyor ancak herhangi bir ölüm bildirilmedi.

TEHLİKE GEÇTİ Mİ?

Herkesin tıbbi tedavi aramayacağı belirtildiği için hastalanan insanların gerçek sayısının muhtemelen daha yüksek olduğu bildiriliyor. Florida'daki Bedner Growers, Inc. ve Thomas Produce Company artık sezon için salatalık yetiştirmiyor ve hasat etmiyor. Bu, çiftliklerden piyasada hiçbir ürünün kalmadığı anlamına geliyor. 

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, 1 Haziran'da olası salmonella kontaminasyonu nedeniyle salatalıkların geri çağrıldığını duyurmuş, o sırada, bir ürün numunesinde bakteriye rastlanmıştı.

Potansiyel olarak kirlenmiş ürünleri alan eyaletler arasında Florida, Georgia, Maryland, New York, Tennessee, Pensilvanya ve Ohio yer aldı.

Mayo Clinic'e göre, salmonella enfeksiyonunun belirtileri arasında ishal, ateş ve mide krampları bulunur ve bunlar genellikle maruziyetten altı saat ila altı gün sonra gelişir. Sağlıklı bağışıklık sistemine sahip çoğu insan bir hafta içinde iyileşir. Ancak salmonella enfeksiyonları bebekler, 65 yaş üstü yetişkinler ve bağışıklık sistemi zayıf olan herkes için tehlikeli olabilir.

Uzmanlar bu tür tehditlerin önüne geçmek için sebzelerin çok iyi yıkanması gerektiği görüşünde hemfikir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com