Scott Oudkirk Görevinden Ayrıldı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye Diplomatik Temsilciliği'ne liderlik ettiği ve ABD-Türkiye stratejik ortaklığında çok sayıda başarıya imza atan Baş Müsteşar Scott Oudkirk Ankara'daki görevini tamamladı. Oudkirk, Brüksel'deki ABD'nin NATO Daimi Temsilciliğinde Baş Müsteşar olarak görev alacak.

Scott Oudkirk Görevinden Ayrıldı
18 Temmuz 2024 - 13:36

Açıklama; ABD Başkonsoloğluğu'ndan geldi. Instagram hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Baş Müsteşar Scott Oudkirk, ABD'nin Türkiye Diplomatik Temsilciliğine liderlik ettiği ve ABD-Türkiye stratejik ortaklığında çok sayıda başarıya imza attığı üç etkili yılın ardından 17 Temmuz 2024'te Ankara'daki görevini tamamlamış bulunuyor.

Daha önceden Ankara ve İstanbul'da görev yapmış olan Baş Müsteşar Oudkirk, makamına Türkiye'ye dair derin bir birikimle gelmişti. Oudkirk, "Ülkelerimiz için tarihi bir dönemde Türkiye'de Baş Müsteşar olarak görev yapmak ve hem Amerikalı hem Türk çalışanlardan oluşan fevkalade bir ekibi yönetmek hayatımın en büyük onuruydu" dedi.

Oudkirk'e, Brüksel'deki ABD'nin NATO Daimi Temsilciliğinde Baş Müsteşar olarak yeni görevinde başarılar dileriz."

Baş Müsteşar Scott Oudkirk Türkiye'nin 100. yılı kutlamalarında Türk Bayrağı ile objektiflere poz vermişti.

Öte yandan; ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Türkiye'deki görev süresinin 1 Eylül'de sona erecek olması nedeniyle Türkiye'den ayrılıyor. Flake, sosyal medyada yaptığı paylaşımda "Hizmet etmek bir onurdu." dedi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com