Seçilmeden İlk Atamasını Yaptı: Trump'tan Elon Musk'a Görev!

Amerika Birleşik Devletleri Eski Başkanı Donald Trump, 2024 seçimlerinde tekrar göreve gelmesi durumunda teknoloji milyarderi Elon Musk'ı hükümetin mali ve performans denetiminden sorumlu bir pozisyonda görevlendirmeyi planladığını açıkladı.

Seçilmeden İlk Atamasını Yaptı: Trump'tan Elon Musk'a Görev!
07 Eylül 2024 - 20:58 - Güncelleme: 07 Eylül 2024 - 21:05

Amerika Birleşik Devletleri Eski Başkanı Donald Trump, 2024 seçimlerinde tekrar göreve gelmesi durumunda teknoloji milyarderi Elon Musk'ı hükümetin mali ve performans denetiminden sorumlu bir pozisyonda görevlendirmeyi planladığını açıkladı. Trump, bu atamanın hükümetin trilyonlarca dolarlık israfını ortadan kaldırmayı hedeflediğini belirtti.

New York'taki bir iş dünyası toplantısında konuşan Trump, Musk’ın ikinci Trump yönetiminde federal hükümetin israfını azaltma ve performansını artırma konularında liderlik yapacağını duyurdu. Trump, bu komisyonun ilk görevlerinin arasında dolandırıcılığı ve hatalı ödemeleri ortadan kaldırmak için altı ay içinde bir eylem planı geliştirmek olacağını ifade etti.

Trump ayrıca, ABD'yi kripto para merkezi haline getirme, ithal ürünlere vergileri artırma ve Biden yönetiminin İklim ve Enflasyon Yasası'nı yürürlükten kaldırma gibi diğer ekonomik ve siyasi hedeflerinden bahsetti.

“Göreve Hazırım”

Elon Musk, Trump'ın açıklamalarının ardından sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Amerika'ya hizmet etmeyi dört gözle bekliyorum. Maaş, unvan veya takdir beklemiyorum” şeklinde bir mesaj paylaştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com