Seren Serengil Yeni Yasaya Tepki Gösterdi: "Dünyaya Rezil Olduk"

Türkiye'de sokak köpeklerinin hapsedilmesi ve uyutulmasını öngören yeni yasa tasarısı, hem yerel hem de uluslararası kamuoyunda büyük tepki topladı. Hayvansever kimliğiyle tanınan Seren Serengil de açtı ağzını yumdu gözünü.

Seren Serengil Yeni Yasaya Tepki Gösterdi: "Dünyaya Rezil Olduk"
30 Temmuz 2024 - 21:44 - Güncelleme: 30 Temmuz 2024 - 21:59

Türkiye'de sokak köpeklerinin hapsedilmesi ve uyutulmasını öngören yeni yasa tasarısı, hem yerel hem de uluslararası kamuoyunda büyük tepki topladı. Türk halkı yasaya karşı sert bir duruş sergilerken, dünya basını da Türkiye'yi ağır eleştirilere tabi tuttu. Avrupa medyası, bu tür uygulamaların çağdaş ve insancıl yaklaşımlarla bağdaşmadığını vurgulayarak Türkiye'yi kınadı.

Seren Serengil Tepkisiz Kalamadı

Ünlü isimler de yasaya tepkisiz kalmadı. Hayvansever kimliğiyle tanınan Seren Serengil, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeleri içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak değişikliklere karşı sosyal medyada sık sık paylaşımlar yaparak yasa tasarısını protesto etti. Serengil, ünlü model ve sunucu Çağla Şıkel'i de hedef alarak eleştirilerde bulundu.

Seren Serengil, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, Çağla Şıkel'in yasayla ilgili sessiz kaldığını belirterek "Çağla, ne boş bir kadınsın ya. Bir de köpeğim var diye onunla pozlar veriyorsun. Hayvanlar ölecek, hapiste 50 derecenin altındalar şu anda aç susuz," ifadelerini kullandı.

Serengil, Şıkel'e yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü: "Bir işe yarayın artık ya. Hadi diğerleri konserleri iptal olur diye korkuyor, sen NOW TV'de program yapıyorsun. Yapsana bir program, çağırsana konuşsunlar."

Bu eleştiriler karşısında sessiz kalmayan Çağla Şıkel ise Instagram hesabından yaptığı paylaşımda "Evimizdeki canımız kıymetli, sokaktaki kıymetsiz olamaz. Benim olan kıymetli, benim olmayan kıymetsiz olamaz. Oluyorsa bir gün konu bize gelince farklı bir sonuç beklememeliyiz çünkü yarattığımız dünya bu," diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Dünya basınında geniş yankı bulan yasa tasarısı, Türkiye'ye yönelik seyahat uyarılarının yapılmasına da neden oldu. Avrupa basını, bu tür düzenlemelerin Türkiye'yi uluslararası alanda olumsuz bir konuma sürüklediğini belirterek, "Türkiye'ye gitmeyin" çağrısında bulundu. Türkiye'nin Avrupa'yı takip etme iddiasının bu tür uygulamalarla çeliştiği, ağır eleştirilerin odak noktası oldu.

Yasa tasarısına karşı çıkanların sesini daha fazla duyurması ve hayvan hakları savunucularının çabalarının artmasıyla birlikte, Türkiye'nin bu konuda nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com