Sevinen Taraf Messi Oldu Şampiyon Arjantin

Amerika Birleşik Devletleri'nin ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Copa America finali nefes kesti. Arjantin, uzatma dakikalarında Lautaro Martinez'in golüyle Kolombiya'yı 1-0 mağlup ederek şampiyon oldu.

Sevinen Taraf Messi Oldu Şampiyon Arjantin
15 Temmuz 2024 - 16:21 - Güncelleme: 15 Temmuz 2024 - 16:37

Amerika Birleşik Devletleri'nin ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Copa America finali nefes kesti. Florida'nın Hard Rock Stadı'nda oynanan mücadelede Arjantin, uzatma dakikalarında Lautaro Martinez'in golüyle Kolombiya'yı 1-0 mağlup ederek şampiyon oldu.

Karşılaşmanın normal süresi golsüz eşitlikle tamamlanmış, heyecan uzatmalara taşınmıştı. 112. dakikada Giovani Lo Celso'nun asistiyle Lautaro Martinez, ceza sahası içinden mükemmel bir vuruş yaparak Arjantin'i öne geçirdi ve bu gol maçın galibini belirledi.

Arjantin, bu zaferle Copa America tarihindeki 16. şampiyonluğunu elde ederek bu kupayı en çok kazanan takım oldu. Karşılaşmaya ilk 11’de başlayan Lionel Messi, Copa America tarihinde 5. kez finalde sahaya çıktı. Bu maçla birlikte 37 yaşındaki isim, turnuvanın finalinde 5. kez oynayan ilk futbolcu olarak tarihe geçti. Lionel Messi'nin sakatlıkla mücadele ettiği maçta, Arjantin milli takımı taraftarlarını sevince boğdu.

2024 Copa America’yı 6 asistle tamamlayan Kolombiyalı futbolcu James Rodriguez, turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi. Turnuvanın en değerli oyuncusu olan Lautaro Martinez turnuvayı 5 golle tamamlayarak Lautaro Martinez, gol kralı olurken, kaleci Emiliano Martinez de turnuvanın kalecisi seçildi.

Bu zaferle Arjantin, Güney Amerika futbolunun zirvesindeki yerini bir kez daha perçinledi ve tarihe geçti. Copa America'nın heyecanı ve duygusal anlarıyla dolu finali, futbolseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com