Sezgin Baran Korkmaz'dan Süleyman Soylu Açıklaması: "Bu Devlet Meselesi, 60 Milyon Dolarlık Borcu Sileceksin!"

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan ve kara para aklama suçlamasıyla gündeme gelip hakkında yakalama kararı bulunan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, Fatih Altaylı’nın YouTube programında çarpıcı iddialarda bulundu.

Sezgin Baran Korkmaz'dan Süleyman Soylu Açıklaması: "Bu Devlet Meselesi, 60 Milyon Dolarlık Borcu Sileceksin!"
10 Eylül 2024 - 14:55

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan ve kara para aklama suçlamasıyla gündeme gelip hakkında yakalama kararı bulunan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, Fatih Altaylı’nın YouTube programında çarpıcı iddialarda bulundu. Yaklaşık üç saat süren programda Korkmaz, İnan Kıraç ile yaşadığı borç ve hisseler konusunda yaşadığı süreci detaylarıyla aktardı.

“Soylu, Borcu Sileceksin Dedi”

Korkmaz’ın öne sürdüğü bilgilere göre, İnan Kıraç ile yaşadığı anlaşmazlık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun devreye girmesiyle bambaşka bir boyuta taşındı. Korkmaz, İnan Kıraç’tan alacağı 60 milyon doları tahsil edebilmek için ihtiyati haciz kararı aldığını, ancak Soylu’nun kendisini çağırarak borcu silmesini ve hisseleri bedelsiz şekilde İnan Kıraç’a vermesini istediğini iddia etti. Korkmaz, Soylu’nun “Bu devlet meselesi, İnan Kıraç’ın borcunu sileceksin” dediğini aktardı.

Korkmaz, bu talebe karşı çıktığında, Soylu’nun kendisini tekrar çağırdığını ve borcu silme talebini yinelediğini söyledi. Ayrıca, bu süreçte Erdoğan’a ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e de konunun ulaştığını, ancak dosyanın sonrasında İçişleri Bakanı Soylu’ya yönlendirildiğini belirtti. Korkmaz, Soylu’nun Erdoğan’a ve Kıraç’a şirin gözükmek için bu talimatı verdiğini öne sürdü.

Çarpıcı İddialarda Bulundu!

Korkmaz, bu süreçte, İnan Kıraç’ın kendisine çökmeye çalıştığını, hatta Kıraç’ın kendisine vasi atanması gerektiğini ve Kıraç üzerinden kızı İpek Kıraç’a da çökmeye çalışıldığını iddia etti.

Öte yandan, özel uçağıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Korkmaz, uçakla hiçbir siyasetçinin uçmadığını, sadece Süleyman Soylu’nun uçağında bir kez uçtuğunu belirtti. Soylu’nun kendisine “kaç” dediği yönündeki iddiaları yalanladığını ifade etti.

"Galatasaray Kulübünün İçini Nasıl Soyduklarının Kitabını Yazarım" 

Korkmaz, Galatasaray üyeliği hakkındaki tartışmalarla ilgili de sert eleştirilerde bulundu. Galatasaray kulübü yöneticilerini suçlayarak, kulüp içindeki yolsuzluklardan bahsetti.

Korkmaz, “Galatasaray'a üye olanlar benden daha fazlalar da ben eksikmişim gibi bir konuşma doğuyor. Ben hepsinden daha temizim. Ben o kulübün içini nasıl soyduklarının kitabını yazarım. Kulüpte gittim toplantı yaptım, borçtan arınmasını istiyorsanız, bunları bunları atacaksınız dedim. Kulübü yöneten ekip, çevresini yönetmeyi planlayan ekip... Adap avukat, kendi hakim savcılarını getirip oraya koymak için kulübe girmiş. Adam iş adamı, kendi banka kredilerinin faiz oranını düşürmek için girmiş. Galatasaray'ın Denizbank'tan kullandığı faiz oranlarına bir bakın, vicdan kabul etmez! Kulüp, bankalara çalışıyor” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com