Sezgin Baran Korkmaz'ın Dolandırıldığı Ortaya Çıktı: Borajet'in Eski Sahibine 8 Yıl Hapis Cezası Verildi!
İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Borajet'in eski sahibi Yalçın Ayaslı'ya, Sezgin Baran Korkmaz’ı dolandırmak suçlamasıyla sekiz yıl hapis cezası verdi.
İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Borajet'in eski sahibi Yalçın Ayaslı'ya, Sezgin Baran Korkmaz’ı dolandırmak suçlamasıyla sekiz yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, Ayaslı'nın, 2016’da Borajet’i devrederken muhasebe kayıtlarını çarpıtarak şirketin borçlarını eksik gösterdiği ve özel belgede sahtecilik yaptığına karar verdi.
Mahkeme Kararını Açıkladı
BBC’nin haberine göre 29 Aralık 2016'da Borajet'in satış sözleşmesi imzalanmıştı. Sezgin Baran Korkmaz’ın garantör olarak yer aldığı sözleşmede, Ayaslı'nın şirketin borçlarını gizlediği ve uçakların bazı parçalarının eksik olduğunu gösteren tanık ifadeleri de dikkate alındı. Mahkeme, Ayaslı'nın suçlamaları kabul ederek, kendisini haksız yere zenginleştirmek için Korkmaz’ı yanılttığını belirtti.
Korkmaz, mahkeme kararını sosyal medya üzerinden duyurarak, “İlk gün söyledim, ben Yalçın Ayaslı tarafından dolandırıldım ve bugün bu mahkeme kararı ile tescillendi” ifadelerini kullandı.
Ayaslı'nın Avukatlarından Temyiz Hakkı
Ayaslı’nın avukatları ise kararı temyize götüreceklerini açıkladı. Eski CHP milletvekili ve avukat İlhan Cihaner, aynı dava ile ilgili daha önce beraat kararı verildiğini hatırlatarak, mahkemenin başkan ve savcısının değişmediğini ancak kararın farklı olduğunu savundu. Cihaner, “Karar kesinleşmiş gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor, bu da savunmayı yıldırmayı amaçlıyor” dedi.
ABD’deki Hukuki Süreç
Bu dava, Borajet’in satışının yalnızca Türkiye ile sınırlı kalmadığını, ABD’de de hukuki bir sürece dönüştüğünü gösteriyor. Yalçın Ayaslı, 2019 yılında Sezgin Baran Korkmaz’ı Borajet’i düşük fiyata almak için şiddet kampanyası yürütmekle suçlayarak, ABD’nin New Hampshire eyaletinde dava açmıştı. Ancak bu dava, Utah’daki soruşturma sonuçlanana kadar askıya alınmıştı. Korkmaz, Ayaslı’nın Türkiye'deki ticari dolandırıcılığını örtbas etmek amacıyla dava açtığını iddia etmişti.
Utah’daki Davada Durum Ne?
BBC’nin haberine göre Sezgin Baran Korkmaz, Utah'da ise yasa dışı faaliyetlerden elde edilen gelirlerin aklanmasına iştirakle suçlanıyor. Korkmaz, bu suçlamaları reddederek, söz konusu gelirlerin kaynağını bilmediğini belirtti ve masumiyet karinesine saygı gösterilmesini talep etti.
Korkmaz, 2021 yılında Avusturya’da gözaltına alındıktan sonra ABD’ye iade edilmiş ve Ağustos 2023’te tahliye edilerek ülke dışına çıkma yasağı konmuştu.
Yalçın Ayaslı’nın temyiz süreci devam ederken, Sezgin Baran Korkmaz ve Ayaslı arasındaki hukuk mücadelesi, hem Türkiye’de hem de yurt dışında sürüyor. Her iki taraf da kendi haklılıklarını savunarak, davanın seyrini etkilemek için hukuki yolları kullanmayı sürdürecek gibi görünüyor.
YORUMLAR