Sicilya'da Yat Battı! 2'si Amerikalı 6 Kişi Kayıp!

Sicilya'da fırtına sırasında 180 metrelik bir yatın batması sonucu kaybolan 2'si Amerikalı altı yolcu için arama çalışmaları devam ederken, bir adam ölü bulundu

Sicilya'da Yat Battı! 2'si Amerikalı 6 Kişi Kayıp!
19 Ağustos 2024 - 21:35

İtalyan Sahil Güvenlik yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre pazartesi sabah saat 05.00 civarında şiddetli bir fırtınanın ardından, İngiliz bayrağı taşıyan Bayesian isimli 56 metrelik bir yat Porticello yakınlarında battı. 

Görgü tanıkları, yatın su üzerinde bir hortum olarak bilinen kasırganın çarpması sonucu demirlemiş haldeyken dengesini kaybederek battığını bildirdi. Kanada'dan gelen teknede aşçı olduğu tespit edilen bir adamın cesedi pazartesi sabahı geminin yakınında bulundu. 

Ansa ve yerel haber ajansı Corriere Della Sera'ya göre, yangın ve su kurtarma ekipleri kayıpları bulmak için arama çalışmalarına devam ederken, iki Amerikalı ve dört İngiliz yolcunun kayıp olduğu bildirildi. 

Sahil güvenlik devriye botlarının gemideki 22 kişiden 15'ini kurtardığı açıklandı. Kurtarma ekipleri, kayıp kişilerin muhtemelen geminin gövdesinde sıkışmış olabileceğini düşünüyor.

22 kişilik yolcu grubundan 15'i, yakındaki bir tekne tarafından kurtarıldı. Kurtarılanlar arasında bir yaşında bir bebek ve annesi de bulunuyor. Yolcuların çoğunlukla İngiliz olduğu, ayrıca farklı ülkelerden turistlerin de bulunduğu bildirildi.

TEKNEYE ULAŞTILAR

 Uzman dalgıçlar, 49 metre derinlikteki tekne gövdesine ulaştı. Kurtarılanlardan sekizi hastanede tedavi görüyor. Teknenin kaptanı da kurtarılanlar arasında ve olay nedeniyle büyük üzüntü duyduğu belirtiliyor.

Yat, dünyanın en uzun ikinci direğine sahip lüks bir tekneydi. Sicilya'da şu anda rüzgar uyarısı devam ediyor ve bölgede daha önce böyle şiddetli bir fırtına yaşanmadığı bildiriliyor.

İngiliz yetkililer, olaydan etkilenen vatandaşlarına konsolosluk desteği sağlamaya hazır olduklarını açıkladı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com