Simpsonlar'dan Yine Doğru Tahmin Maymun Çiçeğini Bildiler!

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran bir tartışma, “The Simpsons” dizisinin maymun çiçeği virüsünü tahmin ettiği iddialarını gündeme taşıdı.

Simpsonlar'dan Yine Doğru Tahmin Maymun Çiçeğini Bildiler!
21 Ağustos 2024 - 01:49 - Güncelleme: 21 Ağustos 2024 - 01:55

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran bir tartışma, “The Simpsons” dizisinin maymun çiçeği virüsünü tahmin ettiği iddialarını gündeme taşıdı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) maymun çiçeği hastalığıyla ilgili küresel acil durum ilan etmesinin ardından, Simpsonlar’ın bu virüsü yıllar önce öngördüğü söylentileri hızla yayıldı.

Sosyal medya kullanıcıları, Homer Simpson’ın bir maymunla içki içtiği ve hastalandığı iddia edilen sahnenin, dizinin 9. sezon 21. bölümünde yer aldığını öne sürdü. Ancak, bu bölümde Homer, “Mojo” adında bir maymunu sahiplendiğinde herhangi bir hastalığa yakalanmıyor. Sahne, Homer’ın maymunla vakit geçirdikten sonra onu geri verdiği anları içeriyor.

Daha ileri bir yanlış anlamanın sonucu olarak, dizinin 17. sezon 3. bölümündeki Maggie'nin suçiçeğine yakalandığı sahne, sosyal medyada maymun çiçeği virüsü ile ilişkilendirildi. Ancak, her iki bölümde de maymun çiçeği ile ilgili bir durum söz konusu değil.

"The Simpsons" dizisi, uzun yıllardır geleceği öngördüğü iddialarıyla gündeme geliyor. Dizinin senaristi Bill Oakley, bu tür iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Oakley, dizinin birçok olayının, tarihsel tekerrürlerden ve insan davranışlarından yola çıkarak yazıldığını ve dolayısıyla kehanet gibi görünen olayların aslında spekülasyonlardan ibaret olduğunu ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com