Soner Yılmaz'ın Amerika'da Öldürülmesinin Ardındaki Gerçekler

Amerika Birleşik Devletleri Pensilvanya eyaleti Pittsburgh şehrinde, Türk genci Soner Yılmaz'ın öldürülmesiyle sonuçlanan kavganın nedeni ortaya çıktı. Bakın bir hayat neden sönmüş...

Soner Yılmaz'ın Amerika'da Öldürülmesinin Ardındaki Gerçekler
18 Ağustos 2024 - 22:59 - Güncelleme: 18 Ağustos 2024 - 23:34

ABD'nin Pensilvanya eyaleti Pittsburgh şehrinde biri Diyarbakırlı biri Trabzonlu iki Türk kavga etmeye başladı. 10 Ağustos 2024 tarihinde öğleden sonra 3 sularında Soner Yılmaz'a ait olan otomobilin içinde başlayan kavga dakikalar sonra şiddetlendi. Alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada, saat 3.39'u gösterdiğinde kimliği öğrenilemeyen Diyarbakırlı zanlı silahını çıkarıp 12.4.1989 İstanbul doğumlu, ailesi Trabzon Beşikdüzülü olan Soner Yılmaz'ı başından vurdu. Türkiye'deyken güvenlik görevlisi olarak çalışan Soner Yılmaz yaklaşık beş dakika sonra hayatını kaybederken katil zanlısı kayıplara karıştı. 

Soner Yılmaz''ın Meksika üzerinden ABD'ye geç

Olayı, İstanbul'da yaşayan bir akrabasından öğrendiğini belirten Amerika'da yaşayan Türklerden biri olan Nurettin Oflu,  ABDPost'a konuştu. Gencin Türkiye'de yaşayan ailesine yardımcı olmak için uğraştığını belirten Oflu, "Öldürülen gencin ailesi acı olayı öğrenmiş ve hiçbir şekilde cenazesinin nerede olduğunu öğrenemişler. O yüzden bana halamın oğlu aracılığıyla ulaştılar. Ben de elimden gelen yardımı yapmak için harekete geçtim.  Ailenin gönderdiği otopsi raporu ve kimlik bilgileriyle cenazenin nerede olduğunu öğrendim ama hiçbir şekilde bana bilgi vermedi buradaki resmi makamlar. Ben de oradaki Türklerin cenazesini sahipsiz bırakmayan Federal Chaplain İmam Ahmet Dönmez hoca ile bağlantı kurdum. Ahmet hoca girişimde bulunduğunda Diyanet'in yardımcı olacağını öğrendik. Gencecik bir can gitti. Çok üzgünüz" dedi.

Gencin cenazesinin Türkiye'ye gönderilmesi için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com