Sosyal Medyada Yasaklı Reklamlara Karşı Yetersiz Tedbir

Amerika Birleşik Devletleri'nde, Meta'nın (eski adıyla Facebook) uyuşturucu reklamlarına karşı yetersiz önlemler aldığı ortaya çıktı.

Sosyal Medyada Yasaklı Reklamlara Karşı Yetersiz Tedbir
31 Temmuz 2024 - 22:53 - Güncelleme: 31 Temmuz 2024 - 23:06

Amerika Birleşik Devletleri'nde, Meta'nın (eski adıyla Facebook) uyuşturucu reklamlarına karşı yetersiz önlemler aldığı ortaya çıktı. Uzun süredir soruşturma altında olan sosyal medya devleri, Instagram ve Facebook'un platformlarında yasadışı uyuşturucuların reklamlarının yayımlanmaya devam ettiği belirtildi.

Meta’nın ABD’deki platformlarında kokain ve opioid türü uyuşturucuları tanıtan birçok reklam hala aktif durumda. Geçtiğimiz cuma günü bile, kokain ve reçeteyle satılan opioidleri tanıtan düzinelerce reklam tespit edildi. Bu reklamlarda uyuşturucu maddelerinin fotoğraflarının yanı sıra, şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram’a yönlendiren linkler de bulunuyor.

Meta'nın uyuşturucu reklamlarına karşı daha etkin bir mücadele vermediği iddiaları, şirketin ABD’li yetkililer tarafından mart ayında soruşturulmasına yol açmıştı. Şirket yetkilileri, Meta'nın bu reklamlara karşı kolluk kuvvetleriyle iş birliği içinde olduğunu savunsa da, bu tedbirlerin yetersiz olduğu belirtiliyor.

Ocak ayında düzenlenen Senato duruşmasında, Meta CEO’su Mark Zuckerberg, çocuklarının ölümünden Meta’da yayımlanan uyuşturucu reklamlarını sorumlu tutan ailelerden özür dilemişti. Zuckerberg, "Başka hiçbir ailenin aynı acıyı çekmemesi için büyük miktarda yatırım yapıyoruz" demişti.

Bu gelişmeler, Meta’nın sosyal medya platformlarında uyuşturucu reklamlarının yayılmasını engelleme konusundaki başarısızlığını ve bu konuda alınan tedbirlerin yetersizliğini ortaya koyuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com