Starbucks çalışanlarından grev kararı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 10 bin şubesi olan Starbucks'ta binlerce çalışanı temsil eden sendika, 16 Kasım'da günün belli saatleri arasında iş bırakma kararı aldı.

Starbucks çalışanlarından grev kararı!
16 Kasım 2023 - 21:50

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 10 bin şubesi olan Starbucks'ta binlerce çalışanı temsil eden sendika, bugün günün belli saatleri arasında iş bırakma kararı aldı.

Starbucks Çalışanları Birliği olarak 2011'den bu yana örgütlenen sendika, maaş ve diğer haklar konusunda adım atılmaması nedeniyle greve gitme kararı aldı. Eylemden 200 şubenin ciddi şekilde etkilendiği belirtildi.

İş bırakma eylemi, Starbucks'ın en yoğun günlerinden biri olan, kullanılabilir ve tatil temalı kupalar dağıttığı "Kırmızı Kupa Günü" olarak anılan bu gününde yapıldı.

Bazı şubelerde iş bırakma eyleminin birkaç saat sürdüğü, bazılarında ise daha uzun süre uygulanacağı kaydedildi.

Sendika, eylemin amacının adil sözleşmelere imza atmayı reddeden Starbucks'ı uyarmak olduğunu açıkladı.

Sendika üyeleri iş koşullarını ve promosyon günlerinde yeterli çalışanın bulundurulmaması gibi eksikleri de protesto etti.

Sendikanın liderlerinden Starbucks baristası Michelle Eisen, şirketin, çalışanları için daha fazlasını yapabileceğini söyledi.

Starbucks yöneticileri 2021'den bu yana şirketin sendikalaşma karşıtı olmadığını ancak çalışanların şikayetlerinin sendika kurmayı meşrulaştıracak boyutta olmadığını iddia etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com