Starbucks'tan Skandal Karar Özel Uçakla İşe Gidecek

Starbucks'ın yeni CEO'su Brian Niccol, iş gezileri için özel şirket uçağını kullanma kararıyla gündeme geldi.

Starbucks'tan Skandal Karar Özel Uçakla İşe Gidecek
24 Ağustos 2024 - 23:59 - Güncelleme: 25 Ağustos 2024 - 01:04

Starbucks'ın yeni CEO'su Brian Niccol, iş gezileri için özel şirket uçağını kullanma kararıyla gündeme geldi. İki çeyrektir gelirlerinde düşüş yaşayan kahve zincirinin, eski CEO Laxman Narasimhan'dan sonra göreve getirdiği Niccol'un, California'daki evinden Washington eyaletindeki genel merkeze uçakla seyahat edeceği ortaya çıktı.

Şirketin, Niccol'un yaklaşık 1600 kilometre uzaklıktaki genel merkeze yapacağı bu uzun yolculuklar için özel uçağını kullanmasına izin verdiği ifade edildi. Niccol'un özel uçağı kullanma kararı, çevreciler ve sosyal medya kullanıcıları tarafından sert şekilde eleştirildi. Starbucks’ın plastik pipetleri kağıt pipetlerle değiştirme gibi çevre dostu adımlarına atıfta bulunarak, Niccol'un özel uçak kullanmasını "ikiyüzlülük" olarak nitelendirdiler. Çevreye duyarlılık iddiasıyla bilinen bir şirketin, böyle bir uygulamayı kabul etmesini "çelişki" olarak gördüler.

Starbucks’tan yapılan açıklamada, Niccol'un haftada en az üç gün Washington’daki Seattle ofisinde çalışması beklendiği belirtildi. Ancak bu açıklamalar, çevrecilerin eleştirilerini hafifletmeye yetmedi.

Niccol, 9 Eylül'de yeni görevine başlayacak. Starbucks, 36 yıllık deneyime sahip Niccol ile şirketin finansal performansını ve çevresel imajını nasıl dengeleyeceğini merakla bekliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com