Survivor Yarışmacısı, Nesli Tükenmekte Olan Kuşu Öldürüp Yedi!

Amerika Birleşik Devletleri’nde yayınlanan hayatta kalma temalı yarışma programı "Race to Survive"da yarışmacılardan biri, koruma altındaki bir kuşu öldürüp yedi.

Survivor Yarışmacısı, Nesli Tükenmekte Olan Kuşu Öldürüp Yedi!
24 Temmuz 2024 - 20:26 - Güncelleme: 24 Temmuz 2024 - 20:45

Amerika Birleşik Devletleri’nde yayınlanan hayatta kalma temalı yarışma programı "Race to Survive"da şok edici bir olay yaşandı. Yarışmacılardan biri, koruma altındaki bir kuşu öldürüp yedi.

"Race to Survive" yarışmasının Yeni Zelanda’da çekilen ikinci sezonunda, Spencer Corry Jones isimli yarışmacı, ülkede nesli tükenmekte olan Weka kuşunu avladı ve yedi.

İki kişilik dokuz takımın vahşi doğaya bırakıldığı programda, 500 bin dolarlık büyük ödül için kıyasıya mücadele eden yarışmacılardan biri olan Jones, koruma altındaki bu kuşu öldürdüğü için diskalifiye edildi.

Jones, takım arkadaşı Oliver Dev ile birlikte yarışmanın 8. bölümünde programdan diskalifiye edildi. Programdan alınan görüntülere göre, Jones kuşu öldürdüğü sırada koruma altında olduğunun farkındaydı ve yaptığı hatanın bilincindeydi. Açlık ve yorgunluğun etkisiyle yanlış bir karar verdiğini belirten Jones, "Yemek yeme konusunda çok derin bir ihtiyaç vardı. Aklımda 'sadece kuralı çiğne' fikri vardı. Evet, bunun bir kural dışı olduğunu biliyordum ama açken bunun önemi yoktu” dedi.

Diskalifiye Kararı

Jones ve takım arkadaşı Oliver Dev, yaşanan bu olayın ardından programdan diskalifiye edildi. Yeni Zelanda Koruma Bakanlığı, yarışmacılardaki yorgunluk ve ciddi açlık gibi olağandışı grup dinamikleri nedeniyle yarışma şirketine ve katılımcıya yazılı uyarıda bulundu.

Soyu Tükenmekte Olan Weka Kuşu

Uçamayan ve meraklı bir kuş türü olan Weka, değişen iklim koşulları ve artan yırtıcı hayvan sayısı nedeniyle Yeni Zelanda’da büyük ölçüde tükenmiş durumda. Koruma altına alınan bu kuş türünün öldürülmesi, kamuoyunda büyük tepki topladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com