Susan Leigh Wolfe'un Katili 40 Yıl Sonra DNA ile Bulundu!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas Üniversitesi'nde hemşirelik öğrencisi olan 25 yaşındaki Susan Leigh Wolfe'un vahşi cinayeti, yıllar süren bir araştırmanın ardından nihayet çözüldü.

Susan Leigh Wolfe'un Katili 40 Yıl Sonra DNA ile Bulundu!
19 Ağustos 2024 - 22:53 - Güncelleme: 19 Ağustos 2024 - 22:59

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas Üniversitesi'nde hemşirelik öğrencisi olan 25 yaşındaki Susan Leigh Wolfe'un vahşi cinayeti, yıllar süren bir araştırmanın ardından nihayet çözüldü. Tanık ifadeleri ve yıllar sonra yapılan genetik analizler, polisleri 40 yıl sonra cinayet zanlısına ulaştırdı.

Susan Leigh Wolfe, 9 Ocak 1980 akşamı bir arkadaşının evine giderken kaçırıldı ve cinsel saldırıya uğrayarak öldürüldü. Ertesi sabah, Wolfe’un cesedi bir ara sokakta bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri, Wolfe’un boynunda boğulma izleri ve kafasında kurşun yarası tespit etti. Ancak cinayeti işleyen kişi ya da kişilerin kimliği, dönemin kısıtlı teknolojisi ve yetersiz ipuçları nedeniyle bir türlü ortaya çıkarılamadı.

İlk soruşturmalarda, tanıkların verdiği tanıma uyan birçok şüpheli incelendi, ancak bu kişilerin hiçbiri hakkında yeterli delil bulunamadı. Soruşturma yıllar içinde pek çok kez tekrarlandı, fakat cinayet gizemini korudu.

2023 yılına gelindiğinde, Teksas Kamu Suçları Laboratuvarı, Wolfe’un cinsel saldırı muayenesinden elde edilen eski DNA örneklerini yeniden inceledi. Adli tıp uzmanları, bu örnekleri kullanarak yeni bir DNA profili oluşturdu ve sonuçları, Birleşik DNA Endeksi Sistemi’ne kaydetti. Mart ayında, DNA profilleri arasında eşleşme sağlanan kişi 78 yaşındaki Deck Brewer Jr. olarak belirlendi.

Brewer, daha önce Massachusetts’te farklı suçlardan cezaevinde bulunmuştu ve cinayet zamanında Austin ve San Antonio bölgelerinde olduğunu doğruladı. Polis, Brewer’ın adıyla ilgili DNA eşleşmesinin ardından yaptığı soruşturmalarda, Wolfe’un öldürüldüğü bölgede Brewer’ın DNA’sına rastlandığını bildirdi.

Şu anda, uzun yıllar süren gizemli cinayetin çözülmesiyle ilgili detaylar ortaya çıkarken, Wolfe’un ailesi ve toplumu adaletin sağlanmış olmasından dolayı bir nebze olsun rahatlama yaşadı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com