Target, Walmart ve Dollar General Ürünleri Geri Çağrıldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde, salmonella tehdidi nedeniyle Target, Walmart ve Dollar General mağazalarında çok satılan bazı atıştırmalık ve şekerlemeler "acil" olarak geri çağrıldı.

Target, Walmart ve Dollar General Ürünleri Geri Çağrıldı
11 Ağustos 2024 - 11:13 - Güncelleme: 11 Ağustos 2024 - 11:38

ABD genelinde Walmart, Target, Dollar General ve diğer mağazalarda satılan şekerlemeler, salmonella zehirlenmesi riski nedeniyle geri çağrıldı. Geri çağırma, mayıs ayında yapıan çağrının devamı olarak "Sınıf I"ya yükseltildi; bu en yüksek risk seviyesi.  FDA'nın internet sitesine göre, "Sınıf I" geri çağırma, "ihlal eden bir ürünün kullanımının veya bu ürüne maruz kalmanın ciddi olumsuz sağlık sonuçlarına veya ölüme yol açma olasılığının makul düzeyde olduğu bir durum."  Açıklamada, geri çağrılan ürünler arasında simit, kurabiye ve "atıştırmalık karışımları"nın yer aldığı belirtildi. 

ABD GENELİNDE SATILIYOR

FDA, ürünlerin Walmart, HyVee, Target ve Dollar General gibi çeşitli perakendecilerde ABD genelinde  satıldığını söyledi. Ayrıca Palmer Candy Company'nin ürünlerinin Alabama, California, Florida, Illinois, Iowa, Kansas, Missouri, Nebraska, Kuzey Dakota, Oregon, Pennsylvania, Güney Carolina, Güney Dakota, Teksas, Virginia, Wisconsin ve Wyoming'deki dağıtımcılar tarafından satıldığı belirtildi. 

BAKTERİYEL BİR HASTALIK

Mayo Clinic'in internet sitesinde, salmonella enfeksiyonu veya "salmonellozis"in "bağırsak sistemini etkileyen yaygın bir bakteriyel hastalık" olduğu belirtiliyor. Salmonella bakterileri hem insanların hem de hayvanların bağırsak yollarında yaşar. İnsanlar genellikle salmonella'yı bakteriyle kirlenmiş su veya yiyecekler yoluyla kaparlar. 

Mayo Clinic, salmonella enfeksiyonu geçiren bazı kişilerde hiçbir belirti görülmediğini, ancak bu enfeksiyondan etkilenen çoğu kişide ishal ve mide krampları gibi bir tür mide-bağırsak rahatsızlığı görüldüğünü söyledi. 

MUTLAKA DOKTORA GÖRÜNÜN

Mayo Clinic, "Çoğu sağlıklı insan, özel bir tedaviye gerek kalmadan birkaç gün ile bir hafta içinde iyileşir" diyor ancak yaşlılar ve küçük çocuklar arasında risk daha yüksek. 

Salmonella bakterisinin neden olduğu ishalin, hayati tehlike yaratabilecek düzeyde susuzluğa yol açabileceğini belirttiler. 

Mayo Clinic, salmonella enfeksiyonu olan bir kişinin semptomları birkaç günden uzun süre sonra düzelmezse veya yüksek ateş yaşıyorsa doktora görünmesi gerektiğini söyledi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com