Teksas'taki Bir Okuldan İlginç Yasak

Amerika Birleşik Devletleri Teksas eyaleti El Paso ilçesinde Charles Ortaokulu'nun yeni kıyafet yönetmeliği, akıl sağlığı ve suç işleme endişeleri nedeniyle "siyah üst ve siyah alt" giymeyi yasakladı.

Teksas'taki Bir Okuldan İlginç Yasak
08 Ağustos 2024 - 10:42 - Güncelleme: 08 Ağustos 2024 - 10:57

El Paso'daki bir okul, öğrencilerin baştan ayağa siyah giysiler giymesini yasaklayan yeni bir kıyafet yönetmeliği yürürlüğe koydu. Okul, bu görünümün " depresyon ve ruh sağlığı sorunlarıyla ilişkilendirildiğini" söylüyor.

KFOX14'e göre, Charles Ortaokulu müdürü Nick DeSantis bu yıl yeni üniforma kıyafet yönetmeliğini açıklayan bir mektup gönderdi. Mektupta, "Öğrencilerin siyah alt üst giydiği, mutlu ve sağlıklı öğrenmeye hazır çocuklardan ziyade depresyon ve ruh sağlığı sorunları ve/veya suçla daha çok ilişkilendirilen siyah alt üst giyimli kampüs görünümünü ortadan kaldırıyoruz" ifadeleri yer aldı.

El Paso Öğretmenler Derneği başkanı Norma De La Rosa, CBSTexas'a, "Öğrencilerin baştan aşağı siyah kıyafetler giymelerine izin vermiyorlar. Beden eğitimine gitmek için siyah şort giyebilirler. Ve serbest kıyafet gününde giyebilirler, ancak baştan aşağı giyemezler" dedi.

DİKKATLİCE DEĞERLENDİRİLDİ

Politikayı oluşturan El Paso Bağımsız Okul Bölgesi, KFOX14'e üniforma politikasındaki değişikliğin "öğrencilerin refahını ve gurur duygusunu artırmayı" amaçladığını söyledi. Ebeveynler, öğretim görevlileri, personel ve toplum paydaşlarından oluşan Kampüs Geliştirme Ekibi tarafından dikkatlice değerlendirilip onaylanan bu karar, öğrenciler arasında olumlu bir öz imaj oluşturmayı ve okulun renklerini ve gururunu daha etkili bir şekilde sergilemeyi amaçlıyor.

El Paso Bağımsız Okul Bölgesi Yöneticisi Sarah Venegas, KVIA7'ye yaptığı açıklamada, "Öğrencilerin güvenliğinin bir numaralı önceliğimiz olduğunu unutmayın. Bu nedenle, öğrenci güvenliğiyle ilgili endişeler dile getirildiğinde, bunları ciddiye almamız önemlidir" dedi. Okulda ayrıca siyah pantolonun da giyilebilir kıyafetler listesinden çıkarıldığını, sadece haki veya mavi kot pantolon giyilmesine izin verildiğini sözlerine ekledi. 

BAZILARI KARŞI ÇIKIYOR

Bu kararaı beğenmeyen bazı öğretmenler ve veliler de yok değil. Bazıları, zaten depresyonda olan bir kişiyi renkli giyinmenin düzeltmeyeceğini savunurken bazıları da bu kararın siyah giymeyi seven çocukları "işaretlediğini" dile getiriyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com