The Beatles 54 yıl sonra yeniden bir numara!

Müzik dünyasının efsanevi grubu Beatles, 45 yıl aradan sonra çıkardıkları şarkıyla yeniden listelerde ilk sıraya yerleşti.

The Beatles 54 yıl sonra yeniden bir numara!
11 Kasım 2023 - 20:19

Müzik dünyasının efsanevi grubu The Beatles, iki üyesi hayatta olmamasına rağmen tarih yazmaya devam ediyor. 

John Lennon tarafından yazılmış ve 45 yıl sonra Paul McCartney ve Ringo Starr tarafından son hali verilmiş son The Beatles şarkısı "Now and Then" geçen hafta dinleyiciyle buluştu.
Şarkının yayınlanmasından sekiz gün sonra Beatles, yeniden listelerde ilk sıraya yerleşti.

The Beatles, toplamda 18'inci liste başı şarkıları olan "Now and Then" ile birlikte, 54 yıl sonra bir numaraya çıkarak Birleşik Krallık liste rekorunu kırdı.

John Lennon'un 1970'lerin sonunda yazdığı "Now and Then"in yayınlanan kaydı, şarkının orijinal demo kaydı ve 1994'te kaydedilen yeni kesitlerin birleştirilmesiyle oluşturuldu.

John Lennon 1980’de vurularak öldürülmeden birkaç yıl önce, 1970’lerin sonlarında şarkıyı kaydetti. Lennon’ın eşi 1990’ların başında bu kaseti McCartney’e verdi. Parça üzerine çalışmaya başlayan üçlü, kasetin zayıf ses kalitesi ve Lennon’ın piyano eşliğinin şarkının sesini bastırması sebebiyle parçayı rafa kaldırdı. 

Ancak 2022 yılında, sahip olunan tekolojik imkanlarla Lennon’ın sesi, orijinal kayıttan ayrılabildi. Now and Then, kayıt temizlendikten sonra Ringo Starr ve McCartney’nin düzenlemeleriyle son haline kavuştu.

McCartney, şarkının listelerde zirveye çıkan başarısı hakkında "Bu akıllara durgunluk verici. Benim için de çok duygusal bir an" ifadelerini kullandı.

Yapay Zekalı Klip

Bitirilmesi tam 45 yıl süren ve geçtiğimiz yıl son halini alan şarkıya, ünlü yönetmen Peter Jackson klip çekti. Yüzüklerin Efendisi filmlerinin yönetmeni Jackson'ın çektiği klip, The Beatles'ın resmi Youtube kanalında yayınlandı. Klipte İngiliz grubun daha önce hiç görülmemiş görüntüleri yer aldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com