Uçuş esnasında hayatını kaybeden pilot için Brooklyn'de cenaze namazı kılındı

THY'nin Seattle-İstanbul seferi sırasında hayatını kaybeden pilot İlçehin Pehlivan’ın cenazesi, Brooklyn'deki Eyüp Sultan Camii'nde cuma namazına müteakip kaldırıldı. Pehlivan'ın cenaze törenine çok sayıda kişi katıldı.

Uçuş esnasında hayatını kaybeden pilot için Brooklyn'de cenaze namazı kılındı
11 Ekim 2024 - 22:11 - Güncelleme: 11 Ekim 2024 - 22:20

Türk Hava Yolları’nın Seattle-İstanbul seferinde uçuş sırasında hayatını kaybeden kaptan pilot İlçehin Pehlivan için, Brooklyn'deki Diyanet Mosque of Brooklyn Eyup Sultan'da (Eyüp Sultan Camii) cenaze namazı kılındı.

Pehlivan'ın cenaze törenine Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, Türk Hava Yolları yetkilileri ve Türk-Amerikan toplumundan çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyanet Ataşesi Ali Tos tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, Pehlivan'ın naaşı Türkiye’ye gönderilmek üzere hazırlandı.

'UÇAKTA 3 KAPTAN VARDI'

THY USA Kargo Başkan Yardımcısı Salih Kamil Salihoğlu, yaptığı açıklamada, “Kaptanımız, basında da yansıdığı üzere Seattle-İstanbul seferini icra eden üç kaptanımızdan birisiydi. Uçuş sırasında rahatsızlanan kaptanımız, diğer iki kaptanımız tarafından emniyetli bir biçimde New York Havalimanı'na indirildi. Bu süreçte ekip arkadaşlarının gösterdiği profesyonellik ve cesaret takdire şayandı. Şimdi de kendisini, inşallah bu cenaze namazının ardından Türkiye'ye uğurlayacağız” dedi.


Salihoğlu, Pehlivan’ın Türk Hava Yolları ailesi için ne kadar önemli bir isim olduğunu vurgulayarak “Kaptanımız, uzun yıllar boyunca hem Türk Hava Kuvvetleri'nde hem de Türk Hava Yolları’nda ülkemize hizmet etti. Mesleki kariyeri boyunca birçok genç pilota örnek olmuş, liderlik vasfıyla daima ön planda bulunmuştur. Bu tür olaylar, hepimizi derinden etkiliyor ve birlikte çalıştığımız insanların kaybı büyük bir acı yaratıyor. Kaptanımızın anısı her zaman kalplerimizde yaşayacak” ifadelerini kullandı.

DİYANET MERKEZİ VE KONSOLOSLUĞA TEŞEKKÜR

Kaptan Pehlivan'ın cenaze işlemlerinin, Amerika Diyanet Merkezi ve Türk konsolosluğunun çabalarıyla hızlı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten Salihoğlu, “Bu süreçte emeği geçen tüm kurumlara ve bireylere teşekkür etmek istiyorum. Kaptanımızın Türkiye’ye ulaştırılması için gerekli tüm hazırlıklar yapıldı. Kendisi, sevdikleri ve ailesiyle birlikte son yolculuğuna uğurlanacak” dedi.

Diyanet Ataşesi Ali Tos ise, “Ülkemizde uzun yıllar Türk Hava Kuvvetleri'nde vatanımıza hizmet eden, ardından Türk Hava Yolları'nda görev yapan pilotumuz İlçehin Pehlivan’ın cenaze namazını az önce Eyüp Sultan Camii'nde kıldık. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Geride kalan acılı ailesine sabırlar ihsan eylesin” şeklinde konuştu.

'BİRÇOK VATANDAŞIN HAYATINDA ÖNEMLİ YERİ VARDI'

Ali Tos, cenaze işlemlerinin Amerika Diyanet Merkezi'nin ve Türk konsolosluğunun çabalarıyla hızlı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. Pehlivan’ın, birçok vatandaşın hayatında önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak bir kez daha rahmet diledi.

NE OLMUŞTU?

Kaptan Pehlivan, uçuş sırasında yaşanan bir sağlık sorunu nedeniyle hayatını kaybetmişti. Uçuş sırasında baygınlık geçiren Pehlivan, New York’a acil iniş yapıldıktan sonra yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Bu talihsiz olay, havacılık camiasında ve sosyal medyada geniş yankı bulmuştu.


Fotoğraflar: ABDPost.com New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli


YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com