TikTok Fenomeni Papağan Guinness Dünya Rekoru'nu Kırdı

Amerika Birleşik Devletleri'nde fenomen olan ve TikTok sayesinde tanınan gri papağan Apollo, Guinness Dünya Rekoru’nu kırarak büyük bir başarıya imza attı.

TikTok Fenomeni Papağan Guinness Dünya Rekoru'nu Kırdı
20 Ağustos 2024 - 19:58 - Güncelleme: 20 Ağustos 2024 - 20:08

Amerika Birleşik Devletleri'nde fenomen olan ve TikTok sayesinde tanınan gri papağan Apollo, Guinness Dünya Rekoru’nu kırarak büyük bir başarıya imza attı. 4 yaşındaki Apollo, gerçekleştirdiği muazzam performansla, üç dakika içinde 12 nesnenin adını doğru bir şekilde söyleyerek dünyanın en çok nesneyi tanımlayan papağanı unvanını kazandı.

Dalton ve Victoria Mason çiftiyle yaşayan Apollo’nun TikTok’taki takipçi sayısı 2,8 milyon, YouTube’daki takipçi sayısı ise 1,3 milyon civarında. Mason çifti, 2020’den beri Apollo’yu eğitiyor ve başarılı performanslarının arkasındaki sırları paylaşıyorlar.

Mason çifti, papağanlarının başarısı hakkında “Amacımız, hayvanların doğal zekasıyla ilgili farkındalık yaratmak” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Unvanımızın, 'kuş beyinli' ifadesinin anlamını değiştirmesini umuyoruz” dediler.

Gri papağanlar, yüksek zekâlarıyla biliniyor ve yapılan araştırmalar, bu türlerin en az 5 yaşındaki çocukların bilişsel seviyesinde olduğunu gösteriyor. 

Apollo’nun eğitimi, ünlü hayvan psikoloğu Dr. Irene Pepperberg’ün metotları kullanılarak gerçekleştirildi. Pepperberg, Alex isimli bir gri papağanla yaptığı çalışmalarla tanınmıştı. Alex, sayı sayma, nesne ve renk tanıma gibi yeteneklerle dikkat çekmişti.

Apollo’nun eğitiminde kullanılan yöntem, bir kişinin papağana yeni şeyler öğretirken, diğerinin hayvanla birlikte öğreniyormuş gibi davranarak model oluşturmasını içeriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com